Sanepidul, Protecția Consumatorilor și DSVSA, la raport


• cum s-a stat în perioada Sărbătorilor Pascale cu respectarea legilor în vigoare?
Controalele efectuate de către instituțiile abilitate în perioada Sărbătorilor Pascale au dus la concluzia că sunt mult mai puține nereguli comparativ cu anii anteriori.
În ultima ședință a Colegiului Prefectural Vâlcea, conducerile mai multor instituții au dezbătut situația problemelor depistate în perioada Sărbătorilor Pascale. Dr. Lorena Mărgăritescu, director DSP Vâlcea, a precizat că, în perioada 28 martie – 4 aprilie, s-au efectuat controale la unitățile ce comercializează ouă, vopsea, carne de miel. Au avut loc 17 controale igienico-sanitare și legate de termenul de valabilitate al produselor. Nu au fost acordate sancțiuni, deoarece nu s-au înregistrat abateri de la legea în vigoare.
Conducerea Protecției Consumatorilor Vâlcea a efectuat controale în cazul a 53 de operatori economici, constatându-se abateri la 23 dintre aceștia. Au fost aplicate avertismente și trei amenzi în cuantum total de 6.000 lei. Amenzile vizează depășirea datei de consum a unor produse de patiserie (2.000 lei) și neafișarea vizibil a societății sau a orarului de funcționare (4.000 lei).
La rândul său, potrivit declarației directorului DSVSA Vâlcea, Gabriel Mihai Miclea, au avut loc 207 controale, s-au dat 35 de avertismente și amenzi în valoare de 24.800 lei. Anul acesta, a fost un singur loc autorizat pentru sacrificarea mieilor, în Râmnic: în zona ștrandului.