Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

4 aprilie 2020

Sâmbătă seara, de la ora 19.00, Teatrul Anton Pann vă invită la „Crize” o poveste conjugală cu Iulia Antonie și Radu Constantinov


Public extraordinar, oameni mulțumiți sufletește, săli neîncăpătoare, interpretare de excepție, acestea sunt doar câteva ingrediente ce ar putea caracteriza spectacolele care au avut loc în ultimul timp la Teatrul Anton Pann. Asta se numește împlinire, actorii să joace în fața unui public numeros și cunoscător de teatru, oamenii să aplaude pe bună dreptate și să plece acasă mulțumiți că au văzut un spectacol bun.
Sperăm ca serile de sâmbătă să fie la fel de așteptate ca și până acum. Pentru această sâmbătă de 24 februarie, de la ora 19.00, Teatrul Anton Pann v-a pregătit un spectacol care s-a bucurat de succes încă de la premieră, eveniment care a avut loc pe 12 noiembrie 2016 chiar în prezența autorului. Vă invită să vedeți sau să revedeți spectacolul “Crize”.
Aşa cum spunea autorul, dramaturgul Mihai Ignat, în “Crize” vedem o poveste conjugală surprinsă de la prima întâlnire până la instalarea rutinei; cu umor, ironie/autoironie, căldură si adevăr. “Crize” e o comedie romantică în care se vorbeşte despre un El si o Ea, despre crizele unui cuplu unde granița dintre dragoste și ură este pe muchie de cuţit. Pshihologii spun ca atunci când vorbim despre viaţă si vârste, despre tinereţe şi despre felul cum trăim subiectiv un moment sau altul, ajungem cu ideile la vârstele de prag şi deciziile noastre, al căror rezultat suntem.
Pentru această piesă, regizorul Bogdan Tudor Pelerin a ales să colaboreze cu scenograful Bogdan Spătaru şi cu doi actori cunoscuţi şi foarte apreciaţi din “vechea gardă” a Teatrului Anton Pann: Ea-Iulia Antonie, EL-Radu Constantinov.
Tot în această sâmbătă de 24 februarie, dar de la ora 11.30, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann, cei mici sunt invitați să vadă “Frumoasa Adormită” după Frații Grimm, poveste pusă în scenă de Alin Antemir. Povestea frumoasei sună cam așa…
„A fost odată un rege și o regină care nu aveau copii. Si erau tare mâhniți, cât nu se poate spune. În cele din urmă, regina aduse pe lume o fată. La botezul de pomină, cele șapte ursitoare din țară, drept nașe, i-au făcut câte un dar. Cea mai tânără i-a dăruit frumusețea, a doua, înțelepciunea, a treia, blândețea, a patra îi ura să danseze ca nimeni alta, a cincea, să cânte ca o privighetoare, a șasea, să cânte la toate instrumentele muzicale, iar a șaptea….Nu, mai bine mergeți și vedeți spectacolul de la Teatrul Anton Pann și acolo veți afla și ce i-a dăruit cea de a șaptea ursitoare micuței prințese.
Mânuitori marionete: Viorica Stamate, Felicia Ștefan, Mioara Dospina, Marinela Tătaru, Cristian Bulagea. Regia tehnică, Dorel Perpelea.

Etichete: , ,

Alte articole de la Cultura