Sâmbătă, „lupii” Vîlcică și Pandelică, ultima haltă spre a treia ligă!


Stadionul „Valea Ursului”, din comuna argeșeană Bascov, va găzdui sâmbătă, 1 august 2020, începând cu orele 17.30, barajul de promovare pentru a treia ligă dintre campioana județului Olt, adică Petrolul Potcoava, și cea a județului Vâlcea, Minerul Costești.
Inițial în această luptă era programată să participe și campioana Teleormanului, doar că Unirea Țigănești a decis să nu se mai înscrie, invocând probleme financiare care au împiedicat-o să plătească testele obligatorii pentru COVID 19.
Până la întreruperea campionatului, „lupii galbeni” de la Petrolul Potcoava înregistraseră 15 victorii și un egal, acumulând 46 de puncte, care le-au asigurat poziția de lider în clasamentul Campionatului Județean de Fotbal Olt.
Lotul echipei Petrolul Pocoava: Sebastian Cochinescu, Romuls Matei, Marius Mihai, Marco Popa, Alin Florica, Marius Guianu, Sorin Ioncea, Cosmin Stirbu, Ionuţ Amza, Damian Nicolae, Viorel Bădoi, Cosmin Pandelică, Adrian Gheorghe, Laurenţiu Vîlcică, Dorin Burciu, Adrian Troceanu, Dan Cîrciumaru, Mihai Năvodaru, Ştefan Istrate, Dorin Stîngă.


Toma Peștereanu, primarul Costeștiului trăiește intens aceste puține ultime ore până la disputarea barajului: „A fost un drum foarte lung și foarte greu până să ajungă Minerul Costești în această postură. Până acum vreo câțiva ani, nimeni din Costești sau chiar Vâlcea nu ar fi îndrăznit să creadă sau să spere că ajungem să jucăm finala pentru a treia ligă din postura de favoriți. S-a muncit enorm, s-au depășit fantastic de multe obstacole, vorbe, răutăți și „strâmbe” tipic românești. Dar, uite că am ajuns și aici! Fiind vorba de vremuri mai tulburi ca niciodată, trebuie să recunosc că am inima strânsă din cauza virusului, în sensul că meciul fiind programat să se desfășoare în cel mai mare focar al țării, județul Argeș… Nu știu deocamdată sigur dacă se va putea juca în condițiile în care răspândirea este tot în ritmul exploziv din ultimele zile, cu peste o mie de cazuri oficiale descoperite. Îmi doresc să se joace pentru că știu că avem valoare și că băieții sunt foarte montați să-și lase numele în istoria fotbalului vâlcean.”

Posting....