SĂ NU ÎL UITĂM! Un an de la trecerea la cele veșnice a profesorului Ion Soare!


Astăzi, pe 5 noiembrie 2021, se împlinește un an de când Râmnicul și întreg județul Vâlcea au pierdut un om reprezentativ pentru cultura locală. Anul trecut, într-o dimineață de joi, universitarul Ion Soare, președintele Forumului Cultural al Râmnicului, se stingea pe neașteptate.
„A plecat dintre noi profesorul ION SOARE, Cetăţean de Onoare al Râmnicului, om de o vastă cultură, iubitor pătimaş al istoriei acestor locuri căreia i-a închinat mii de ore de studiu în arhive şi biblioteci. El a fost sufletul şi «motorul» Forumului Cultural al oraşului prin intermediul căruia a pus în operă evenimente cultural-ştiinţifice de cea mai înaltă ţinută. Râmnicenii pierd încă un mare Om care le-a făcut onoarea de a le fi concetăţean. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, transmitea anul trecut, pe 5 noiembrie, Mircia Gutău, primarul Râmnicului.
Cel care a fost scriitor și membru al Uniunii Scriitorilor din România a plecat mult prea repede dintre noi, lăsând un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut și apreciat.
Dumnezeu să-l aibă în paza Sa!
Redacția Curierul de Vâlcea