S-a jucat cu garda jos: VÂLCEA ȘI BUCUREȘTI au făcut spectacol în derby-ul campionatului


Marele derby al handbalului feminin românesc a venit și… a trecut! Una dintre cele două combatante a avut câștig de cauză, alta a pierdut; însă cei care au urmărit partida au avut posibilitatea de a urmări 60 de minute cu un handbal de înalt nivel al calității, specific partidelor cu miză din Liga Campionilor. Asta pentru că exact SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București sunt grupările care reprezintă handbalul feminin românesc în cea mai prestigioasă întrecere intercluburi din Europa, acolo unde, în optimile de finală, cele două formații vor fi din nou adversare!
Revenind la partida disputată joi-seara la Sfântu Gheorghe, trebuie spus că CSM București a fost echipa mai bună, în pofida problemelor de lot pe care trupa din Capitală le-a avut din cauza infectărilor cu Coronavirus! Nici meritele jucătoarelor de la SCM Râmnicu Vâlcea nu pot fi trecute cu vederea. Handbalistele pregătite de antrenorul Florentin Pera au reușit o primă repriză foarte bună, de-a lungul căreia, în mai multe momente, s-au aflat la conducere. CSM București și-a anunțat însă intențiile ofensive deosebite încă din primul act, reușind să revină și chiar să intre la «cabine» cu un avantaj de două goluri (scor 11-9).
În partea secundă, încleștarea dintre cele două forțe ale handbalului feminin românesc a început la fel de echilibrat. Bucureștiul a reușit să își mărească avantajul de prin minutul 35, ajungând la trei și chiar la patru goluri avans. Dacă până prin minutul 40 ambele formații au jucat bazându-se în primul rând pe forța defensivelor (numărul de goluri marcate fiind destul de redus), în ultimele 20 de minute partida s-a disputat cu garda jos. Ambele combatante au forțat în atac, handbalistele știind că, în sport, de multe ori, cea mai bună apărare este… atacul! CSM a fost echipa mai bună și a dominat partida în a doua jumătate, ajungând să aibă chiar și cinci goluri avantaj în preajma minutului 45. În ultimele zece minute ale întâlnirii, Vâlcea a revenit și a încercat să forțeze egalarea. La un moment dat a reușit să se apropie la două goluri, însă Cristina Neagu & Co. au știut când să forțeze și să nu lase echipei noastre posibilitatea de a se apropia la un scor foarte amenințător. În ultimele trei-patru minute, când devenise evident că CSM București nu mai poate pierde jocul, greșelile și-au făcut loc în jocul vâlcencelor. Trupa din Capitală a punctat de mai multe ori și a reușit să se impună la o diferență finală de cinci goluri (scor 27-22).
În pofida acestui eșec, SCM Râmnicu Vâlcea rămâne pe poziția a treia în clasamentul Ligii Florilor, cu 21 de puncte. Prima poziție este deținută de liderul autoritar CSM București (30 de puncte), în timp ce Minaur Baia Mare (25 de puncte) ocupă poziția secundă.