România întâlnește Franța în semifinalele Fed Cup 2019


Duelul dintre naționalele de tenis ale Franței și României, din semifinalele Fed Cup, este programat în perioada 20 – 21 aprilie 2019. Potrivit unui articol publicat pe libertatea.ro, Federația Franceză de Tenis a stabilit ca partidele să aibă loc în Sala Kindarena din Rouen, arenă cu o capacitate de 5234 de locuri, în care meciurile se joacă pe zgură.

Biletele pentru semifinală sunt puse deja în vânzare, prețul acestora fiind cuprins între 15 euro, la categoria a III-a, și 40 de euro, la categoria I. Copiii sub 6 ani, însoțiți de părinți, au intrarea gratuită. Meciurile încep de la ora 14:00 (ora Franței) sâmbătă și de la ora 13:00 duminică, intrarea putându-se face cu o oră și jumătate înainte.

În sferturi, România a eliminat actuala deținătoare a trofeului, Cehia. Calificarea în semifinalele Fed Cup, competiție la care nu am reușit să ne impunem vreodată, a fost obținută cu mari emoții, după partidele de simplu scorul fiind egal. Dacă Simona Halep (recent nominalizată la Fed Cup Heart Award) s-a impus clar în fața Katerinei Siniakova (6-4, 6-0) și ceva mai greu în meciul cu Karolina Pliskova (6-4, 5-7, 6-4), Mihaela Buzărnescu nu a reușit să joace la potențialul sau maxim și a cedat atât în meciul cu Karolina Pliskova (6-1, 6-4), cât și în cel cu Siniakova (6-4, 6-2). Astfel, înaintea celui de-al 5-lea meci, scorul era egal. În cele din urmă, calificarea a venit după partida de dublu, în care perechea Irina Begu / Monica Niculescu a reușit să se impună în față cehoaicelor Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova, cu scorul 6-7 (2), 6-4, 6-4.

De cealaltă parte, Franța a avut nevoie de doar 4 meciuri pentru a trece în sferturi de Belgia. Calificarea în semifinale a fost însă umbrită de starea de tensiune existentă între Kristina Mladenovic și Caroline Garcia. Dacă în 2016 cele două câștigau împreună Roland Garros și erau considerate cea de-a doua pereche de dublu feminin din lume, un mai târziu, în martie 2017, Caroline Garcia punea punct colaborării printr-un mesaj, provocând astfel o ruptură iremediabilă, se pare.

Vestea bună – avem prima șansă la trofeu

În cealaltă semifinală Fed Cup 2019 se vor duela Australia și Belarus. Pentru amatorii de pariuri pe tenis să spunem că, la casele de pariuri online, România este creditată cu prima șansă la titlul de campioană, cu o cotă de 3.00, fiind urmată de Belarus – cota 3.25, Australia – cota 3.50 și cel mai facil adversar, Franța, cu o cota de 5.00.

Vestea proastă – am putea fi excluși din Fed Cup

Tot de pe libertatea.ro, aflăm din păcate că Federația Română de Tenis ar fi anchetată de Federația Internațională de Tenis din cauza situației juridice neclare în care se află FRT și a unei notificări trimise de unul dintre afiliații federației privind neaplicarea sentințelor definitive ale instanțelor judecătorești.

Încercând să afle adevărul în legătură cu această situație, gazetarii de la Libertatea au contactat Forul din Londra care conduce tenisul internațional, răspunsul fiind pe cât de prompt, pe atât de evaziv.

,, ITF se află în contact cu Federația Romană de Tenis privind problemele de conducere, dar nu este în măsură să dezvăluie detalii”.

Posting....