România a obținut găzduirea EURO U21 din 2023!


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Federației Române de Fotbal au anunțat că dosarul de candidatură al țării noastre pentru organizarea Campionatului European Under 21 din 2023 a fost acceptat (în co-organizare cu Georgia) de către reprezentanții Federației Europene de Fotbal. Astfel, primirea dreptului de organiza turneul final al Campionatului European înseamnă implicit participarea României U21 la turneul final de peste mai puțin de trei ani. Aceasta va fi a treia calificare consecutivă la Euro a țării noastre, ceea ce reprezintă o premieră istorică la acest nivel pentru fotbalul românesc. Totodată, România devine prima și singura (deocamdată) țară europeană gazdă la două turnee finale Euro U21!
„UEFA a anunțat, prin decizia Comitetului Executiv din 3 decembrie 2020, faptul că EURO U21 din 2023 va fi găzduit de România și Georgia. Turneul final, la care vor participa 16 echipe, între care reprezentativele țărilor-gazdă, va fi organizat în țara noastră în două orașe, Cluj-Napoca și București, fiecare oraș urmând a fi gazda unei grupe. Stadioanele din România, în ordinea capacității, vor fi: Arena Națională (București) – 54.028 locuri, Stadionul Steaua (București) – 31.254 locuri, Cluj Arena (Cluj-Napoca) – 30.201 locuri, Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca) – 23.500 locuri. Meciul de deschidere va avea loc în România, iar ultimul act al competiției se va desfășura în Georgia”, au transmis reprezentanții FRF pe marginea acestui subiect.

Obiectivul FRF: Jocurile Olimpice din 2024

Campionatul European în formatul cu țară sau țări-gazdă a debutat în anul 1994 și ediția 2023 va fi cea cu numărul 16 de acest fel. Până acum au fost gazde, o singură dată, cronologic: Franța, Spania, România, Slovacia, Elveția, Germania, Portugalia, Olanda, Suedia, Danemarca, Israel, Cehia, Polonia, Italia, Ungaria și Slovenia (2021). Prin găzduirea EURO 2033, România U21 va fi astfel prezentă la al treilea turneu final consecutiv. Obiectivul anunțat de conducerea Federației Române de Fotbal este reprezentat de calificarea la ediția următoare a Jocurilor Olimpice, ce se va desfășura la Paris, în anul 2024, parcursul în Campionatul European U21 din 2023 fiind singurul care oferă această posibilitate.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al FRF

Posting....