Restart pentru PMP Vâlcea


• Marian Mirea, liderul organizației județene, va fi păstrat în funcție pentru asaltul final din toamnă: câștigarea a cel puțin un mandat de parlamentar în Vâlcea
Zi importantă pentru Filiala Vâlcea a Partidului Mișcarea Populară. Deși a scos un scor sub media partidului la nivel național, președintele Marian Mirea strânge rândurile alături de puținii consilieri pe formațiunea i-a obținut în urma alegerilor locale din 5 iunie (doar 16 în tot județul) și se pregătește pentru alegerile parlamentare. La conferința de presă organizată în această după-amiază la sediul PMP din Râmnicu Vâlcea a fost prezent Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj și, totodată, președintele regional al acestei formațiuni politice. Oficialul gorjean a declarat că Marian Mirea va fi menținut în fruntea PMP Vâlcea, chiar dacă, deocamdată, în calitate de președinte interimar din cauza rezultatul modest obținut în alegeri. Șeful PMP Oltenia a dat asigurări presei că, în maxim o lună de zile, organizația Vâlcea va avea un lider ales.
Mai mult, Davițoiu este încrezător în șansele PMP-ului din Oltenia la alegerile din luna noiembrie, declarând că formațiunea ar putea câștiga cinci mandate de parlamentari în această regiune. Este adevărat și faptul că Davițoiu a vorbit în conferința de presă din postura unui președinte care a condus PMP-ul în Gorj cu mână de fier, făcând din organizația sa cea de-a treia forță la nivel național în ierarhia organizațiilor județene ale partidului condus de Traian Băsescu.

Deputatul Ion Cristinel Marian, criticat de șeful regional

Singurul reprezentant al PMP Vâlcea în Parlamentul României a fost criticat de către președintele formațiunii la nivel regional. Nicolae Davițoiu (totodată, vicepreședinte la nivel național) a spus că reprezentantul Colegiului Drăgășani în Camera Deputaților, Ion Cristinel Marian, nu s-ar fi implicat în campania electorală alături de colegii săi din PMP Vâlcea. Drept urmare, Davițoiu a mai spus că, prin această neimplicare, deputatul Ion Cristinel Marian s-ar fi autoexclus de la posibilitatea de a candida din partea PMP Vâlcea pentru alegerile parlamentare.
În aprecierea noastră, persoana care va deschide lista PMP Vâlcea la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților are o șansă importantă de a obține mandat.