Rechinii auto, pe radarul Poliției Drăgășani


Polițiștii municipiului Drăgășani și Secției 4 Rurală Prundeni au depistat în comuna Prundeni, două persoane care efectuau transport în regim de taxi fără îndeplinirea condițiilor legale, fiind aplicate sancțiuni contravenționale.
Joi, polițiștii au desfășurat activități pentru verificarea transportului rutier în regim de taxi și pentru asigurarea climatului de ordine și siguranța rutieră. Principalele obiective ale polițiștilor au fost depistarea taximetriştilor care nu sunt autorizaţi, dar și identificarea si sancționarea șoferilor care nu respectă normele rutiere. Astfel, au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice si reținute un număr de trei certificate de înmatriculare și un permis de conducere, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale fiind de 3.915 lei.
Polițiștii au depistat în trafic doi bărbați de 55, respectiv 51 de ani, la volanul autoturismelor personale, care transportau mai mulți pasageri, persoanele declarând că locuiesc în zonă și au fost luate la ocazie de șoferi, până în municipiul Drăgășani, pentru suma de 5 respectiv 6 lei/persoană. Au fost întocmite acte de constatare, fiind luate măsurile legale corespunzătoare.
Plimbare la volan, fără permis
Miercuri, polițiștii din cadrul Stațiunii Voineasa au oprit în trafic, pe Drumul Național 67C, pe raza comunei ,un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 23 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, județul Gorj.
„În urma verificării în bazele de date, a reieșit că acesta nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie, iar autoturismul pe care îl conducea era neînmatriculat. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat” se arată în raportul oficial întocmit de IPJ.
Alte două tone de cărbune confiscat în Berbești
În dimineața zilei de 10 august, poliţiştii orașului Berbești au confiscat 2.000 kg cărbune lignit sortat. Poliţiştii au oprit în trafic, pe raza comunei Mateești, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 48 de ani, din comună, care transporta cantitatea de 2.000 kg cărbune lignit, fără a deține documente de proveniență. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, iar cantitatea de cărbune a fost confiscată și predată Primăriei Berbești.