Râmnicul revine pe scena handbalului internațional


• „Trofeul Carpați” la junioare va fi găzduit în Sala Sporturilor
• la întrecere vor fi prezente selecționatele Norvegiei, Rusiei, Poloniei și României
În zilele de 17, 18 și 19 martie, Sala Sporturilor „Traian” va vibra din nou la intensitatea unor meciuri de anvergură internațională. Week-end-ul viitor se anunță unul plin de handbal pentru numeroșii iubitori ai acestui sport din Râmnicu Vâlcea. Asta pentru că selecționata de junioare a României va evolua la Vâlcea în cadrul turneului internațional intitulat „Trofeul Carpați”. Speranțele handbalului tricolor, pe care iubitorii sportului le vor putea vedea pe teren, sunt pregătite de Ion Ivan (antrenor principal), Marius Dănuleț (antrenor secund) și Ildiko Kerekeș Barbu (antrenor cu portarii). De buna organizare a turneului se va ocupa fosta galactică de la Oltchim, Steluța Luca.
Turneul juvenil care se va desfășura în orașul nostru se anunță unul cât se poate de atractiv. La start se vor afla patru dintre cele mai puternice formații de junioare ale continentului european: Norvegia, Rusia, Polonia și, evident, România.

Programul turneului

Meciurile din cadrul „Trofeului Carpați” vor debuta vineri, 17 martie. Competiția va fi deschisă de rusoaice și norvegience, cele două redutabile selecționate urmând să se dueleze cu începere de la ora 16.00. Apoi, de la 18.15, pe teren se vor afla româncele. Adversare le vor fi fetele din Polonia, acestea alcătuind o selecționată cu progrese vizibile în ultimii ani, capabilă acum să pună probleme oricărui adversar.
Sâmbătă, 18 martie, cu începere de la ora 16.00, Norvegia va întâlni Polonia în primul meci al zilei. Ulterior, cu începere de la ora 18.15, româncele vor primi replica rusoaicelor. Pe 19 martie, în ultima zi a turneului, sunt programate alte două întâlniri la finalul cărora se va decide numele formației câștigătoare a ediției „Trofeul Carpați” din acest an. De la 11.00, Rusia va întâlni Polonia, pentru ca, de la 13.15, România să înfrunte Norvegia. De menționat faptul că toate echipele participante la „Trofeul Carpați” vor primi premii din partea organizatorilor, câștigătoarea având parte de mai multe surprize.
Conform informațiilor prezentate pe site-ul oficial al Federației Române de Handbal, din lotul lărgit pregătit de antrenorii Ivan, Dănuleț și Barbu fac parte mai multe jucătoare care evoluează pentru echipe de club din Râmnicu Vâlcea. În ordine alfabetică, cele opt jucătoare sunt: Ioana Bălăceanu, Diana Ciucă, Ștefania Jipa, Daniela Marin, Andra Moroianu, Irina Neacșu, Roberta Stamin și Denisa Vâlcan.

O nouă acțiune pentru junioare, la finalul lunii martie

După întrecerea amicală organizată în Râmnicu Vâlcea, reprezentativa de junioare a României va lua parte la un alt turneu internațional cu caracter amical. De această dată, competiția la care facem referire se va desfășura într-o locație mai exotică, în Tunisia mai exact. Turneul este intitulat „Jocurile Mediteraneene”, evenimentul fiind aflat la cea de-a XII-a ediție. Competiția se va desfășura în ultimele zile ale lunii martie, în orașul Nabul. Acest turneu reprezintă o bună oportunitate pentru selecționata tricoloră de a-și trece în palmares un trofeu internațional. Asta pentru că, dintre echipele care și-au anunțat prezența, România poate fi considerată ca având cea mai puternică echipă.