Raid Anticorupție: DNA mută CJ la Parchet


• în frunte cu președintele Gheorghe Păsat, toată conducerea legislativului județean a fost chemată la audieri într-un dosar privind CET Govora

Ieri, vreme de șase ore, la sediul Consiliului Județean Vâlcea a avut loc o percheziție a Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași, ocazie cu care au fost predate documentele solicitate în original și copii.
„Documentele respective au legătură cu cesiunea unor creanțe de către S.C. Transtech Global Engineers S.R.L., prestatorul serviciilor de «Asistență tehnică pentru supervizarea lucrărilor pentru implementarea proiectului la sursa CET Govora», încheiate în cadrul proiectului «Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice»”, sună varianta oficială a CJ în acest caz.
La terminarea percheziției propriu-zise, Mircea Predescu, Constantin Dirinea, Carmen Alexandrescu și însuși președintele CJ Vâlcea au ajuns la sediul Parchetului pentru audieri. La închiderea ediției, după aproape o jumătate de oră petrecută în compania procurorilor anticorupție, Gheorghe Păsat a părăsit sediul Parchetului refuzând să aducă lămuriri în plus pentru chemarea sa la Parchet. Flancat de un procuror DNA, șeful legislativului s-a întors în biroul său. Vom reveni cu amănunte!