PUTIN E DEJA ÎN VÂLCEA!


Cea mai mare tranzacție comercială din acest mileniu a fost făcută prin banca oficială a Kremlinului
La 24 februarie 2022, Federația Rusă a trecut la invadarea Ucrainei. La câteva zile după debutul „operațiunii speciale”, ordonate și asumate personal de către președintele Vladimir Putin, Occidentul a demarat un prim val de sancțiuni pur economice în replică la agresiunea rusă. Astfel, ambasadorii Uniunii Europene au convenit să interzică accesul a şapte bănci ruseşti la sistemul de plăţi SWIFT, între care și VTB Bank, Bank Rossiya, Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank PJSC, Sovcombank PJSC şi VEB.RF.
Prima pe această listă, adică VTB Bank, este instituția bancară prin care Ștefan Vuza a cumpărat combinatul chimic din Vâlcea pentru 128 de milioane de euro!
Banca de stat VTB este a doua mare bancă din Rusia, controlând aproximativ o cincime din activele din sistemul bancar. SUA au anunţat cele mai stricte sancţiuni împotriva acestei bănci ruseşti, interzicând entităţilor americane să facă orice tranzacţii cu VTB.
La finele anului trecut, CHIMCOMPLEX confirma în presa de specialitate că încă mai are de plătit creditul luat de la ruși…

Posting....