Program de voluntariat la Federația Română de Fotbal


În contextul în care Bucureștiul va fi unul dintre cele 12 orașe-gazdă ale Campionatului European de Fotbal din vara anului 2020, Federația Română de Fotbal a lansat, recent, o campanie de informare pentru recrutarea voluntarilor pentru acest mega-eveniment din sportul românesc.
„Efervescența unui turneu final va cuprinde concomitent 12 țări și va oferi experiențe unice fanilor fotbalului, la magnitudini pe care aceștia nu le-au mai cunoscut până acum. Va fi pentru prima oară când harta fotbalului va fi de fapt harta Europei”, au transmis reprezentanții FRF prin intermediul unui comunicat de presă. La rândul său, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat următoarele: „Bucureștiul are această șansă să intre în marea comunitate care unește Bilbao cu St. Petersburg și Baku cu Londra. Este o șansă pe care alte domenii ale societății nu ne-au oferit-o încă la nivel de participare a cetățenilor”.
Totodată, este de amintit faptul că Bucureștiul va găzdui patru partide de la EURO 2020, trei în grupa C și o optime de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate EURO-meciuri pe 14, 18, 22 și 29 iunie 2020. Dacă se califică, naționala României va juca cel puțin două partide la București. Pe timpul turneului va fi organizat un Fan Zone în Piața Constituției și pe Bulevardul Unirii.