Fetele de la Național au cedat în derby-ul cu Plopeni


Așa cum v-am informat într-o ediție anterioară a cotidianului nostru, duminică, 3 martie, jucătoarele de la Național Râmnicu Vâlcea au susținut un meci foarte important. În Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești, vâlcencele au evoluat contra grupării prahovene HC Activ Plopeni. Jocul a contat pentru etapa a VIII-a din returul Seriei C a Diviziei A de handbal feminin, acesta fiind un derby pentru locul secund în clasament. Înaintea acestei dispute, gazdele de la Plopeni se aflau pe locul secund, cu 38 de puncte, în timp ce Național Râmnicu Vâlcea (care se aflase până în urmă cu două runde pe locul al doilea) era pe locul al treilea, cu 37 de puncte.
Chiar dacă au încercat pe tot parcursul întâlnirii să se ridice la nivelul mai experimentatelor jucătoare de la Activ Plopeni (prahovencele fiind și mai mari ca vârstă decât vâlcencele), elevele antrenoarei Mirela Cîțu au cedat în meciul de duminică. Prima repriză a fost mai echilibrată și puțin a lipsit ca Vâlcea să intre la cabine fără handicap pe tabela de marcaj (gazdele au condus cu 19-16 la pauză). Echilibrul s-a rupt în actul secund, atunci când prahovencele au fost mai bune pe teren. Meciul s-a încheiat cu victoria celor de la Activ, scor 34-26.

FC Argeș a câștigat surprinzător pe terenul liderului Dacia Mioveni și a depășit Vâlcea în clasament

În urma acestui eșec, echipa râmniceană a rămas cu cele 37 de puncte, dar a fost depășită la limită de trupa piteșteană FC Argeș. Fostă ocupantă a poziției a patra în clasament, echipa din Pitești s-a impus surprinzător pe terenul liderului Dacia Mioveni, scor 24-21, și a urcat pe poziția a treia în clasament.

Rezultatele din etapa a VIII-a

Dacia Mioveni – FC Argeș Pitești 21-24
LPS Târgu Jiu – CSU Târgoviște 26-29
HC Activ Plopeni – Național Râmnicu Vâlcea 34-26
ACS Kezilabda a stat

Programul etapei a IX-a

Joi, 7 martie, ora 13.00
Național Râmnicu Vâlcea – LPS Târgu Jiu
Duminică, 10 martie, ora 11.00
CSU Târgoviște – ACS Kezilabda
FC Argeș Pitești –HC Activ Plopeni
Dacia Mioveni va sta

Clasamentul Seriei C din Divizia A: Dacia Mioveni – 49p, HC Activ Plopeni – 41p, FC Argeș Pitești – 39p, Național Râmnicu Vâlcea – 37p, ACS Kezilabda – 15p, CSU Târgoviște – 12p, LPS Târgu Jiu – 3p.