Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

7 martie 2021

PRIORITATE LA VACCINARE pentru veteranii de război


Centrul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 organizat de către Ministerul Apărării Naționale la Unitatea Militară 01784 Râmnicu Vâlcea (Centrul de perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici”), situat în B-dul Tudor Vladimirescu, nr. 31, Râmnicu Vâlcea, urmează să se operaționalizeze.
„În prezent, pensionarii militari și veteranii și văduvele de război se pot înscrie în Registrul special de luare în evidență a apelurilor telefonice al Centrului militar județean Vâlcea, telefonic la nr. de telefon 0250.733.985, pentru efectuarea, cu prioritate, începând cu data la care centrul de vaccinare mai sus menționat va deveni operațional, a vaccinării împotriva virusului SARSCoV-2.
Ulterior, funcție de data la care centrul de vaccinare devine operațional, operatorul Centrului militar județean Vâlcea efectuează, în Platforma națională de programare pentru vaccinare, programarea pe zile/ore pentru efectuarea vaccinării.
Criteriile pentru prioritizarea la vaccinare, luate în calcul pentru aceste categorii de personal, în ordinea lor, sunt următoarele: veterani și văduve de război; pensionari militari cu vârsta peste 65 de ani; pensionari militari cu boli cronice (în funcție de indicație); pensionari militari.
În același centru de vaccinare organizat de Ministerul Apărării Naționale, vor putea fi vaccinați și membrii de familie ai pensionarilor militari și veteranilor de război (soț/soție, copii, precum și persoane aflate în întreținere legală), în funcție de etapa în care se încadrează, conform Strategiei naționale de vaccinare (etapele II și III).
Pentru planificarea în vederea vaccinării, persoana beneficiară este rugată să transmită următoarele date către operatorul Centrului Militar Județean Vâlcea: categoria de personal în care persoana beneficiară se regăsește (categorii din rândul celor care fac obiectul vaccinării în centrele de vaccinare organizate de către M.Ap.N., mai sus enumerate), gradul (pentru cei care dețin grade militare), numele și prenumele, codul numeric personal (C.N.P.), seria și numărul cărții de identitate (C.I.), localitatea de domiciliu, numărul de telefon la care persoana poate fi contactată, adresa de e-mail, boala cronică cu care figurează în evidența medicului de familie (pentru cei aflați în această situație).
Vă rugăm să analizați datele mai sus prezentate și, în situația în care vă regăsiți în rândul categoriilor de personal care fac obiectul vaccinării în centrele de vaccinare organizate de către M.Ap.N, vă stăm la dispoziție pentru realizarea în condiții optime a planificării dumneavoastră în vederea vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2”, a declarat comandantul CMJ Vâlcea, lt-col Nicolae Olaru.
Sursă foto: Arhivă

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Sanatate