Primul succes cu Muşi la timonă


• HC Municipal – HC Alba Sebeş 34-24 (18-11 la pauză)

 

Sâmbătă dimineaţa, în Sala Sporturilor „Traian”, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a susţinut primul meci amical de la instalarea pe banca tehnică, în funcţia de antrenor principal, a constănţeanului Dumitru Muşi (61 de ani). Aşa cum se cunoaşte, acesta i-a luat locul Simonei Gogîrlă. Fosta jucătoare a Oltchimului a fost demisă de pe banca HCM în urmă cu aproape zece zile, după evoluţiile neconvingătoare de la turneul „Cupa Vâlcii”. Chiar dacă au întâlnit un adversar ceva mai modest, din Divizia A, dar care are în componenţă mai multe jucătoare cu experienţa Ligii Naţionale, precum Oana Chirilă sau Stăncuţa Guiu, municipalele nu au reuşit să se impună într-o manieră tocmai categorică. Vâlcencele au dominat jocul de la început până la final, însă handbalistele din Ardeal au pus mai mereu probleme, HC Alba ţinându-se „scai” pe tabela de marcaj de HC Municipal. Deşi ar fi trebuit să strălucească mai mult în ofensivă, mai ales că adversarele întâlnite sâmbătă activează într-un eşalon inferior, vâlcencele au fost prinse în destule momente pe „picior greşit”. Salvarea a venit din partea portăriţei Mihaela Băbeanu, jucătoare transferată în această pauză competiţională. Aceasta s-a făcut în dese rânduri remarcată şi a reuşit să salveze numeroase baloane expediate de adversare pe spaţiul porţii.

În pofida faptului că au condus la o diferenţă de şapte goluri încă de la pauza întâlnirii (scor 18-11), municipalele au avut ceva emoţii în actul secund. În faţa puţinilor suporteri veniţi sâmbătă în Sala Sporturilor, vâlcencele au tras din greu în mitanul al doilea, Alba Sebeş apropiindu-se, la un moment dat, la numai trei goluri. Abia în ultimele zece minute, jucătoarele pregătite de Dumitru Muşi au arătat că ştiu să joace şi „altceva”, în sensul pozitiv. Practic, doar atunci municipalele au apăsat „pedala de acceleraţie” şi au reuşit să îşi pună la respect adversarele. Vâlcea s-a impus în cele din urmă la o diferenţă de zece goluri, scor final 34-24, într-un meci în care jucătoarele de la poalele Capelei nu au reuşit să convingă decât parţial.

 

La finalul acestei săptămâni începe campionatul

 

Doar cinci zile mai despart echipa noastră de primul meci oficial al ediţiei 2014/2015 a Ligii Naţionale feminine. Duminică, în ultima zi a lunii august, cel mai probabil cu începere de la ora 11.00, municipalele vor evolua la Slobozia, în compania Unirii din localitate. Deşi vor întâlni o echipă nou-promovată în primul eşalon, duelul din inima Bărăganului se anunţă unul destul de incomod pentru fetele noastre. Chiar dacă nu au reuşit transferuri cu rezonanţă, oficialii clubului Unirea vor să evite retrogradarea la finalul acestui sezon şi îşi pun mari speranţe în meciul din debutul campionatului, ţintind toate cele trei puncte la finalul duelului cu echipa noastră. Rămâne de văzut cum vor decurge „ostilităţile” în meciul de duminică, însă cert este faptul că Dumitru Muşi trebuie să umble serios la angrenajul HC Municipal pentru ca gruparea sprijinită de Primăria Râmnicului să îşi îndeplinească obiectivul propus pentru acest sezon: clasarea pe unul dintre primele opt locuri ale Ligii Naţionale.

Posting....