Primarii – „Moș Crăciun” au pregătit darurile pentru copii


• cei mai mulți dintre aleșii locali se bazează pe bugetul primăriei
 

Ca-n fiecare an, în preajma Crăciu­nului, cu ocazia serbărilor școlare, edilii au grijă de copii, iar prin intermediul Moșului, câte o mică atenție ajunge la toți cei merituoși. Moș Crăciun are planurile făcute și-n preajma acestui Crăciun, iar primarii au pus deoparte ban pe ban, iar punguțele cu dulciuri sunt ca și pregătite. Pe data de 19 decembrie, Moșul va poposi în mijlocul copiilor din Brezoi. „Școlarii și preșcolarii vor organiza diverse momente dedicate sărbătorilor de iarnă, iar atunci vor fi împărțite și cadourile. Vom acorda 1.200 de pachete cu dulciuri. Totul este din bugetul local, fiind alocați, în acest scop, 350 de milioane lei vechi”, a declarat, pentru ziarul nostru, Robert Schell, edilul bre­zoian.

„Ne-am gândit la aproximativ 300 de cadouri de sărbători. În preajma Crăciunului, la Pomul de iarnă, fiecare copil va primi o mică atenție. Am chibzuit bine banii și am reușit să punem deoparte și pentru serbările școlare”, a precizat, la rândul său, Tudor Velcu Istocescu, alesul local din Stroești.

Moșul va poposi și la 250 de copii din Păușești-Otăsău, dar și la 300 de elevi și preșcolari din Orlești, în ambele situații primarii Gheorghe Pârvulescu și Constantin Cârstina descur­cându-se cu fonduri din bugetul local. De asemenea, 160 de pachete cu dulciuri se vor îndrepta către copiii din Stănești, și-n acest caz primarul Ionel Michiu alocând fonduri din bugetul pri­măriei. În comuna păstorită de primarul Constantin Bărzăgeanu lucrurile stau puțin altfel. Vor fi făcute 570 de cadouri, dar ținta nu o vor reprezenta doar copiii, ci și cadrele didactice, funcționarii Primăriei Mihăești. Mai mult, de această dată, alesul local s-a putut baza, în afara fondurilor alocate din bugetul local, și pe unele sponso­rizări.

„Am rezolvat și problema cadourilor de sărbători. Vor fi 348 de pachete pentru elevi, iar restul până la 400 vizează și cadrele didactice. După cum bine se știe, 90% din profesori sunt navetiști și merită o bucurie, cât de mică”, a declarat Ion Nicolae, primar Câineni. Edilul liberal se bazează pe bugetul local, dar și pe sponsorii tradiționali: Boromir și obștile de moșneni Câinenii Mari și Câinenii Mici. Și edilul comunei Vlădești, Sorin Ghiță , și-a calculat numărul de cadouri ce revine anul acesta copiilor și nu numai. „Voi da peste 400 de cadouri, vizați fiind, în primul rând, copiii, apoi tinerii de la echipa de fotbal. Vom acorda mici atenții și persoanelor nevoiașe”, a precizat alesul local din Vlădești.