Primăria intenționează să amenajeze cu dale încă o trecere de cale ferată din RâmnicJoi, 20 august 2020, conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea a inaugurat cea mai recentă amenajare cu dale elastice a unei treceri la nivel de cale ferată – cea de pe strada Copăcelu, tăiată de calea feroviară uzinală. Aceasta este o zonă în care, anterior acestei investiţii, se înregistrau zilnic ambuteiaje, iar amortizoarele autovehiculelor erau serios solicitate. Suplimentar s-a amenajat şi porţiunea de cale ferată ce intersecta racordul cu strada Depozitelor, lungimea totală a lucrării ajungând la 25 metri. Acest fapt permite o mai facilă înscriere în trafic a autovehiculelor ce vin de pe această arteră de circulaţie.
Lucrarea din cartierul Copăcelu este cea de-a patra de acest fel, după cele de pe strada Gib Mihăescu (finalizată în anul 2018), de pe bulevardul Nicolae Bălcescu şi de pe strada Mihai Eminescu (finalizate în prima parte a acestui an).
În context, foarte important de amintit este faptul că o investiţie similară se intenţionează a se realiza la traversarea de către strada Drumul Gării a căii ferate în zona Boromir (Râureni). Conducerea Primăriei Râmnicului a gândit ca această lucrare să fie coroborată cu crearea unei artere de legătură între străzile Drumul Gării şi Depozitelor.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea

Posting....