PRIMĂRIA A ANUNȚAT CE SUME DE BANI vor primi persoanele ale căror locuințe au fost afectate de incendiul de la mansarda blocului C32


Luni, pe 7 noiembrie 2022, cu începere de la ora 10.00, consilierii locali ai Râmnicului sunt așteptați la o ședință cu caracter extraordinar a consiliul local. Pe ordinea de zi se regăsesc doar patru puncte, însă de importanță.
Ordinea de zi a extraordinarei de luni este următoarea:
1.Proiect de hotărâre privind concesionarea, prin licitație publică, a terenului în suprafață de 7.583 m.p., împreună cu construcția nefinalizată situată pe acesta – „Clădire Bazine și Anexe”, realizată în cadrul proiectului „Reabilitare și modernizare Baza de agrement Ostroveni”.
2.Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de funcționare a patinoarului artificial mobil amplasat în Târgul „Decembrie Magic”.
3.Proiect de hotărâre privind adoptarea unor măsuri de organizare a intervențiilor pe timpul iernii 2022/2023 pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.
4.Proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare financiare persoanelor ale căror imobile aflate la mansarda blocului de locuințe C32, Aleea Panseluțelor nr. 1 au fost serios afectate/ distruse de incendiul produs în data de 26 aprilie 2022.
Suma totală de bani care va fi acordată de municipalitate celor 11 persoane ale căror locuințe au fost grav afectate de incendiu se ridică la 300.000 de euro. Banii vor fi plătiți în lei, rezultând o valoare medie de peste 100.000 de lei/persoană. Hotărârea Consiliului Local nu va produce efecte în cazul în care nu se obține acordul tuturor celor 11 proprietari afectați în vederea demolării mansardei care acum a ajuns o ruină.