ÎNCĂ UN PAS PENTRU REALIZAREA drumului expres Tigveni – Râmnicu Vâlcea


Reprezentanții Filialei Vâlcea a Partidului Național Liberal ne-au prezentat noi informații despre demersurile care se fac pentru ca Râmnicul și întreg județul nostru să fie conectate la viitoarea Autostradă Pitești – Sibiu. Chiar dacă vor mai trece ceva ani până atunci, rămâne cum s-a tot discutat în ultimii ani: județul nostru va fi legat de viitoarea autostradă în principal prin drumul expres Tigveni (județul Argeș) – Râmnicu Vâlcea.
„După mai mulți ani de eforturi din partea PNL Vâlcea, în special a președintelui Filialei Județene, deputat Cristian Buican, și a celorlalți parlamentari, precum și a aleșilor locali, realizarea unui drum expres care să lege municipiul Râmnicu Vâlcea de autostrada Pitești – Sibiu a intrat în linie dreaptă. Această legătură de mare viteză, care este deosebit de importantă pentru dezvoltarea municipiului Râmnicu Vâlcea și a județului, și de asemenea pentru creșterea calității vieții cetățenilor constituie una dintre politicile publice de maximă importanță inclusă în programul electoral al PNL Vâlcea”, și-au început liberalii prezentarea noutăților din proiect.

Drumul expres va porni din județul Olt, va tranzita Vâlcea și va face legătura cu viitoarea autostradă în județul Argeș

„În data de de 3 noiembrie 2022, CNAIR S.A., ca autoritate de resort, a transmis către SICAP documentația pe baza căreia se va încredința, în urma licitației publice, realizarea studiului de prefezabilitate pentru drumul expres (A1) Tigveni – Râmnicu Vâlcea – Drăgășani – Găneasa (DX12). Realizarea studiului de prefezabilitate, inclusiv procedura de atribuire, se va întinde pe o perioadă de opt luni, din care șapte luni pentru întocmirea propriu-zisă a studiului. După validarea proiectului de prefezabilitate, CNAIR S.A. va încredința SICAP documentația pentru atribuire prin licitație publică a proiectului de fezabilitate”, au explicat liberalii.
„Demararea acestui proiect vine la puțin timp după ce, la insistențele președintelui PNL Vâlcea, deputat Cristian Buican, premierul Nicolae Ciucă, președinte al PNL, aflat în vizită de lucru la Craiova, a dat asigurări că, în cel mai scurt timp, va începe realizarea proiectului drumului expres Tigveni – Râmnicu Vâlcea – Drăgășani – Găneasa. Constatăm acum că perseverența reprezentanților liberali ai județului a dat roade și îi asigurăm pe cetățenii județului nu numai că vom urmări realizarea acestui proiect, ci și vom lucra în continuare cu determinare în folosul comunității noastre”, au concluzionat reprezentanții PNL Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul PNL – Filialei Vâlcea