Poliția pe strazi


La volan fără permis!
La data de 14 martie , în jurul orei 23.10, D. Maria (de 18 ani, din comuna Alunu) a condus pe Drumul Judeţean 605 C un autoturism fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal în care urmează să se efectueze cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute şi pedep­site de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.

A condus beat un moped!
În ziua de 15 martie, ora 16.06, poliţiştii au oprit pentru control un moped pe Drumul Comunal 148 Tomşani. Acesta era condus de S. Vasile, de 45 de ani, din localitate. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal.

Pe Morilor, cu alcool „în sânge”
În noaptea de 14/15 martie, ora 02.18, P. Ionuţ (de 28 ani, din Rm. Vâlcea) a condus un autoturism pe strada Morilor, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la UPU Rm. Vâlcea, unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

A ieşit în decor, la Bărbăteşti
În dimineaţa zilei de 13 martie la ora 07.20, G. Dorina (de 41 ani, din comuna Pietrari), fiind singură în autovehicul, a condus un autoturism pe DN 67 Bărbăteşti, iar la km 160 + 250 m, pe un sector de drum în pantă, pe fondul efectuării unei depăşiri neregulamentare, a pierdut controlul direcţiei de depla­sare părăsind partea caro­sabila, ieşind în decor. În urma evenimentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat la spital, unde i s-a stabilit diagnosticul de politraumatism cu TCC acut închis parietal drept, traumatism coloană vertebrală. Conducă­to­rul auto purta centura de sigu­ranţă, iar în urma testării cu apa­ratul etilotest, rezultatul a fost negativ în aerul expirat. Cercetă­rile vor fi continuate pentru sta­bilirea cu exactitate a împrejură­rilor producerii evenimentului.

Trei răniţi în urma unui accident
La data de 14 martie, în jurul orei 10.30, C. Marin (de 49 ani, din Rm. Vâlcea) a condus un autoturism pe str. Timiş din loca­litate, iar într-o curbă la stânga, pe fondul neadaptării vitezei, a intrat într-un gard din beton. În urma impactului a re­zultat vătă­ma­rea corporală a trei pasageri: G. Constantin (de 44 de ani, din Bre­zoi) – diagnostic TCC cu plăgi fronto-temporală stâng cu frac­tu­ră înfundată fron­tală; G. Remus (de 18 ani, din Brezoi) – diag­nos­tic entorsă police drept, esco­ria­ţie tibială dreapta; G. Ion (de 27 de ani, din Brezoi) – diagnostic contuzie toracică, fractură omo­plat stâng. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.