Posibil sabotaj în preluarea carierelor Berbești-Alunu de către CET?


O declarație, aparent nevino­va­tă, apărută în săptămânalul Impact Real, îi atribuie președintelui PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican (foto), o declarație care, ală­turată celei a președintelui inte­rimar CJ, Gheor­ghe Păsat – „nu s-a menţionat nimic despre condiţiile de transfer a minelor pentru evitarea unui posibil sabotaj” – ar dezlega într-o nouă cheie jocurile de putere ale ultimelor luni în Consiliul Jude­țean. Mai exact, se spune că, neofi­cial, demi­terea lui Bogdan Pistol din funcţia de vice­preşedinte a avut la bază o informaţie conform căreia acesta ar fi încercat să predea CET Govora către un investitor privat.
Legat de acest aspect, am avut o scurtă discuție telefonică cu domnul Buican: „Nu am vorbit așa ceva. Să răspundă cel care a scris.”
Apare, totuși, numele dumnea­voas­tră. Se scrie despre sabotaj și demiterea unui vicepreședinte de la Consiliul Județean care ar fi dorit să predea o unitate aflată în proprie­tatea Consiliului Județean.
„Credeți ce spun eu sau ce scriu alții? Oricum, nu este ceva ieșit din comun scris acolo. În mod oficial, președintele Consiliului de Suprave­ghe­re al Complexului Ener­getic Ol­tenia, de față cu ministrul, secretarul de stat de la energie, toată delegația de la Vâlcea și cu directorul CEO Ciurel, a declarat că a luat decizia de a vinde toată creanța CEO la CET unui privat. A menționat că a discutat acest aspect cu Fondul Proprietatea și cu alți responsabili care au fost de acord cu acest lucru. Eu am fost cel care s-a opus vehement și chiar am amenințat cu un proces împotriva tuturor celor care vor să facă așa ceva. Despre asta este vorba! Dacă au existat discuții cu reprezentanții unor alte cercuri de interese din Vâlcea este altă discuție. Este clar că a existat o strategie prin care atât Oltchim, cât și CET Govora, să intre, din faliment, pe mâna unui investitor privat. Interesul județului nu este să vindem, Oltchim sau CET, pe «3 lei». Nu este vorba nici de români, turci, polonezi etc. ci doar de interesul județului”, a precizat Cristian Buican.
Pe de altă parte, Bogdan Pistol a precizat: „O prostie! Este absurd să crezi așa ceva. După ce am fost «omul Mariei Tudor» acum sunt «omul intereselor private»”…

Posting....