POMPIERII VÂLCENI care au luptat cu flăcările în Grecia au fost avansați în grad!


După cum vă anunțam și anterior, 12 pompieri vâlceni s-au numărat printre cei 142 români care au format al doilea contingent ce a ajutat la stingerea incendiilor din Grecia. Aceștia au fost înaintaţi în grad, luni, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. În plus, au mai fost recompensaţi şi cu Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul unei ceremonii pe Platoul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţei de la Ciolpani.
Cei 142 au ajutat la stingerea incendiilor de vegetaţie ce au devastat Grecia provin de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă şi de la 16 inspectorate pentru situaţii de urgenţă (Bucureşti-Ilfov, Alba, Argeş, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Vâlcea şi Timiş). Această a două echipă românească s-a bazat pe opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, precum şi alte echipamente şi mijloace de sprijin logistic.

Cine sunt cei 12 vâlceni care vor primi solde mai mari după ce au luptat în Grecia?

Luni, 30 august 2021, cei 12 pompieri militari vâlceni care au intervenit pentru stingerea incendiilor în Grecia s-au întors acasă. Ei au fost primiți într-un cadru festiv, au fost recompensați cu avansarea, la excepțional, la gradul următor, au primit plachete și diplome onorifice.
Gradele și numele celor 12 pompieri vâlceni sunt următoarele:
Plutonier adjutant șef Dumitru Teodor-Cristian
Plutonier adjutant șef Vîlcioiu Marian
Plutonier adjutant șef Șerbănescu Marius
Plutonier Pălărie Robert-Florin
Plutonier major Mitrache Marian-Cornel
Plutonier adjutant șef Petrache Gheorghe
Plutonier adjutant șef Stanciu Vasile
Plutonier adjutant șef Capezeanu Cristian
Plutonier adjutant șef Diaconu Ionuț Lucian
Plutonier adjutant Pîrvu Gheorghe Lucian
Plutonier adjutant șef Andrei Ciprian-Gheorghe
Plutonier adjutant șef Colu Gabriel.
Material realizat cu sprijinul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea

Posting....