POLIȚIȘTII FAC IAR DOSARE PENALE celor care umblă cu «cioara vopsită» în timp de pandemie!


În ultimul weekend, angajații Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă. Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.
Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 199 de societăți comerciale, 507 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate 4.575 de persoane și pentru neregulile constatate au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în cuantum total de 11.000 de lei.

Dosare penale în Bălcești și Brezoi

Angajații Poliției Râmnicu Vâlcea și cei ai orașului Bălcești au întocmit trei dosare penale. Se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, față de două persoane din Bălcești, aflate în izolare, dar care nu au fost găsite la adresa declarată și față de o tânără din Brezoi care a părăsit unitatea spitalicească cu fetița sa, infectată cu SARS-COV2, fără acordul medicilor (la spitalul din Râmnicu Vâlcea).
„Portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun”, au reamintit polițiștii vâlceni.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al IPJ Vâlcea