Poliţiştii din Brezoi au depistat doi presupuşi hoţi de lemne


În baza Planului de acţiune „SCUTUL PĂDURII 2013”, poliţişti Biroului pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice au organizat, în data de 14 noiembrie, activităţi de verificare a legalităţii transportului materialului lemnos, prelucrării şi comercializării acestuia. Au fost oprite pentru control 11 autovehicule şi legitimate 12 persoane. Au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.160 lei, fiind confiscate diverse produse lemnoase.

Pe raza oraşului Brezoi a fost identificat Florian P., de 33 ani, din localitate, în timp ce transporta cu autoturismul personal 2,4 m.st. material lemnos, specia fag, fără a deţine documente de provenienţă a bunurilor. Faţă de acesta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, dispunându-se totodată confiscarea materialului lemnos, predat ulteior organelor silvice în vederea valorificării.

Tot pe raza oraşului Brezoi a fost identificat Cristian F., de 55 ani, din comuna Malaia, care transporta cu un autoturism marca Aro 2,9 m.st. material lemnos, lemn foc, specia fag. Fiindcă că nu deţinea documente de provenienţă pentru materialul lemnos transportat, faţă de conducătorul auto s-a dispus măsura sancţionării contravenţionale, bunurile confiscate fiind predate organelor silvice în vederea valorificării.