Poliţia Vâlcea a participat la acţiunea „Şcoala Altfel”


Săptămâna trecută, în timpul manifestărilor derulate cu prilejul acţiunii „Şcoala Altfel”, în cadrul şcolilor din comuna Amărăşti s-a organizat un concurs în parteneriat Şoală – Poliţie – Administraţie Locală. Acesta a constat într-un chestionar cu zece întrebări pe teme rutiere, la care s-au acordat diplome, pentru fiecare clasă din cadrul şcolii.La această activitate au participat peste 400 de elevi din cele şase şcoli şi 25 de cadre didactice. Elevii au putut admira dotarea echipajelor de poliţie, arătându-şi încântarea şi exprimându-şi dorinţa de fi viitorii purtători de uniformă de poliţie. În aceste şcoli au fost distribuite şi materiale preventive ce au fost afişate în locuri vizibile.
De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea au fost alături de copii în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”. La întâlnirea poliţiştilor cu elevii, au fost purtate discuţii pe tema prevenirii delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor, prevenirii dispariţiilor de minori, siguranţei pe internet, prevenirii accidentelor rutiere, absenteismului şcolar „Prevenirea traficului şi consumului de stupefiante” în societate şi şcoli.
Copiii au avut posibilitatea de a viziona filme educative de scurt metraj, iar elevilor de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” le-a fost prezentată tema „Promovarea imaginii de poliţist”.
Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea