Poliția, în acțiune


Prins în trafic cu permisul suspendat
În dimineața zilei de 8 ianuarie, în jurul orei 10.20, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat în trafic pe P. Valentin (de 37 de ani, din Rm. Vâlcea), în timp ce conducea un autoturism pe DN7 – Rm. Vâlcea, având suspendat dreptul de a conduce. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Dosar penal pentru alcool la volan
În data de 9 ianuarie, în jurul orei 16.05, poliţiştii rutieri din Ho­rezu l-au depistat pe P. Gheorghe (de 63 de ani, din comuna Mateeşti), în timp ce conducea un autoturism pe DJ 605A – Slătioara, având o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. P. Gheorghe a fost condus la spital, unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosarul penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Un şofer din Tomşani a avut „alergie la fiolă”!
În după – amiaza zilei de 7 ianuarie, poliţiştii rutieri din Horezu l-au depistat în trafic pe N. Ion (de 56 de ani, din comuna Tomşani), în timp ce conducea un autoturism pe DJ 646 – Tomşani, iar la solicitarea organelor de poliţie acesta a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest şi s-a sustras de la prelevarea de mostre biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de monstre biologice.

Bătrân din Ocnele Mari, prins băut la volan
Poliţiştii din Ocnele Mari l-au oprit în trafic pe S. Mihai (de 62 de ani, din localitate), în timp ce condu­cea un autoturism pe str. 22 De­cembrie, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. S. Mihai a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,20 mg/l în aerul expirat şi a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge. În cauză a fost întocmit dosarul penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Accident rutier pe Morilor
Tânăra P. Elena (de 21 de ani, din Rm. Vâlcea) a condus un autoturism pe strada Morilor, iar într-o curbă, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu polei) şi a intrat pe contrasens, în coliziune cu un autoturism condus de C. Zabăr (de 35 de ani, tot din Râmnic), care circula din direcţia opusă. În urma evenimentului a rezultat vătămarea uşoară a pasagerilor M. Claudia (de 42 de ani, din comuna Dăeşti) şi a lui B. Constantin (de 42 de ani, din Rm. Vâlcea).
Ambii conducătorii au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Student de la Bălceşti, reţinut pentru tâlhărie
În ziua de 7 ianuarie, în jurul orei 18.00, poliţiştii din Bălceşti au dispus reţinerea suspectului C. Student (de 23 de ani, din localitate), pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind depus în Centrul de Arest al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. În noaptea de 2/3 ianuarie, la ora 22.00, în incinta unei societăţi comerciale. C. Student i-a cerut telefonul mobil lui B. V. (de 16 ani, din Ghioroiu), folosindu-se de pretextul că are nevoie de acces la internet, iar ulterior a refuzat să i-l restituie. Acesta a acţionat în complicitate cu un alt tânăr, care l-a lovit pe B. V. cu telefonul în cap, după care au fugit într-o direcţie necunoscută. Bunul a fost recuperat şi predat părţii vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată şi se efectuează cercetări pentru identificarea celui de-al doilea autor.

Posting....