Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 septembrie 2021

Poliţia a deschis un nou front de luptă cu hoţii de lemne


În baza Planului de acţiune „Scutul Pădurii 2012”, poliţiştii din cadrul – Biroul pentru Prevenirea şi Combaterea Delictelor Sil­vi­ce ală­­turi de consilieri din cadrul I.T.R.S.V. Rm. Vâlcea au organizat o acţiune de verificare a modului de prelucrare şi co­mercializare a ma­terialului lemnos, pe raza oraşului Brezoi şi a comunelor aron­­da­te, precum şi în comuna Voineasa. În urma acti­vi­tăţilor desfăşurate au fost aplicate 12 sanc­ţiuni contra­­venţionale, în cuantum de 30.000 lei conform prevederilor legii 171/2010 pri­­vind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Astfel, Ţ. Constantin, din co­mu­na Voi­nea­­sa, de 40 ani, a fost sanc­ţionat contra­ven­ţional cu amendă în valoare de 10.000 lei conform prevederilor Legii 171/2010, pentru că nu a respectat normele legale privind modul de eliberare şi completare a avizelor de însoţire a materialului lemnos şi nu a avut împrejmuită instalaţia de prelucrare a materialelor lemnoase.

Totodată, T. Mihaela, din muni­­cipiul Si­biu, de 31 ani şi B. Cristian, de 60 ani, din ­co­muna Malaia, au fost sancţionaţi contra­ven­ţional, fiecare, cu amendă în valoare de 5.000 lei conform prevederilor Legii 171/2010, pentru că nu au respec­tat normele legale privind modul de eliberare şi com­ple­tare a avizelor de însoţire a materialului lemnos.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized