Peste 3.200 de poliţişti „veghează” Bacalaureatul


Peste 3.200 de poliţişti acţionează suplimentar, pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenului naţional de Bacalaureat. Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, şeful Poliţiei Române, chestorul general de poliţie Petre Tobă, a dispus suplimentarea dispozitivului curent care acţionează pentru liniştea şi siguranţa comunităţii. Astfel, pe durata examenului naţional de Bacalaureat, 3.224 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren. La nivelul judeţului Vâlcea 74 de poliţişti din structurile de ordine publică rutieră şi poliţişti de proximitate vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a examenului naţional de Bacalaureat.
Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 1.800 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 588 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, cele 42 de centre de examinare din cele 1900 la nivel naţional sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor vâlceni. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.
Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenul naţional de Bacalaureat să se desfăşoare în condiţii de normalitate.

Posting....