Performanță remarcabilă pentru învățământul vâlcean: Iuliana Maria Buleteanu, din Băbeni, în topul dascălilor din România


Cei mai buni 10 profesori din țară, desemnați pe baza voturilor românilor în cadrul campaniei naționale „Liga Profesorilor Excepționali”, vor fi premiați de către reprezentanții Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Cum s-a desfășurat concursul și care sunt premiile?

„Liga Profesorilor Excepționali” recunoaște și premiază performanțele și excelența în educație. Concursul se adresează tuturor învățătorilor și profesorilor de la clasele I-XIII, care s-au remarcat de-a lungul carierei prin folosirea unor metode de predare inovatoare, cu rezultate notabile, dar și prin implicarea în viața comunității. Premiile celei de-a treia ediții constau în câte o bursa de merit, de 30.000 RON, 20.000 RON și 10.000 RON pe durata unui an educațional, pentru primele trei locuri. Ocupantul locului patru va pleca într-o tabără educațională la o universitate de prestigiu din Europa, iar următorii șase premianți vor beneficia de câte un laptop. Totodată, ocupanții primelor zece locuri vor mai primi diverse premii, între care și materiale educaționale și de specialitate sau enciclopedii. Festivitatea de premiere a celor mai buni 10 profesori din România are loc chiar astăzi, 8 iulie, cu începere de la ora 18:00, în sala „Virgil Madgearu” din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Cine este Iuliana Maria Buleteanu?

Pentru că învățătoarea Iuliana Maria Buleteanu de la Liceul „George Țărnea” din Băbeni a așezat învățământul vâlcean în topul național, se cuvine să vă prezentăm câteva informații despre această persoană demnă de toată considerația. Are o experiență de 25 de ani la catedră, iar de trei ani predă la renumitul liceu din orașul Băbeni, Ea spune că a moștenit calitățile de pedagog de la părinți. „Această profesie mi-a plăcut încă de mică. Toate jocurile copilăriei includeau această profesie, adică jocul de-a învățătoarea. Mi-au plăcut dintotdeauna copiii și fac cu pasiune această meserie”, a declarat Maria Buleteanu pentru Antena 1.

Pe această cale, dorim să îi transmitem sincere felicitări învățătoarei Maria Buleteanu pentru rezultatele obținute de-a lungul carierei sale și pentru contribuția deosebită la promovarea învățământului vâlcean pe plan național.

Topul celor mai buni 10 dascăli din România:

  1. Cocoș Alina-Cristina – profesoară de geografie la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, București;
  2. Buleteanu Iuliana Maria – învățătoare la Liceul „George Țărnea”, Băbeni, Vâlcea;
  3. Rusu Cristina – profesoară de geografie la Colegiul Tehnic „Infoel”, Bistrița;
  4. Costan Costică – profesor de fizică la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Suceava;
  5. Bostan Ana-Maria – profesoară de limba engleză la Școala Gimnazială „Constantin Platon” Bacău;
  6. Zsolt Szabo – profesor de limba română/engleză la Colegiul Tehnic „Batthyany Ignac”, Gheorgheni, Harghita;
  7. Boboc Ana-Luiza – profesoară de limba română la Școala Gimnazială Cozmești, comuna Stolniceni, Iași;
  8. Tufeanu Daniela – învățătoare la Școala Gimnazială „Matei Basarab”, Pitești;
  9. Bejan Diana Cristina – profesoară de fizică la Colegiul Național de Informatică, Piatra-Neamț;
  10. Luncan Anița – profesoară de chimie la Colegiul Național „Emanoil Gojdu”, Oradea.