Percheziții într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ cu prejudiciul de peste 2,8 milioane de lei


Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au efectuat, joi dimineaţă, 34 de percheziţii la sediile unor firme din nouă judeţe. Acestea s-au desfășurat într-un dosar de evaziune fiscală în legătură cu funcţionarea ilegală a unei balastiere care ar fi continuat să livreze agregate minerale (pietriş, nisip etc) timp de şase ani după suspendarea acordului de mediu şi fără a plăti redevenţele miniere datorate.
Percheziţiile au fost efectuate la sediile unor firme din judeţele Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea, Prahova, Ilfov, Gorj, Caraş-Severin şi Teleorman, într-un dosar penal în care se fac cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru infracţiunile de evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă şi continuarea activităţii după suspendarea acordului de mediu sau a autorizaţiei, respectiv a autorizaţiei integrate de mediu.
„Poliţiştii au stabilit că o balastieră din judeţul Olt ar fi desfăşurat activităţi fără licenţă şi după suspendarea acordului de mediu şi ar fi comercializat agregate minerale fără a plăti redevenţele miniere, prejudiciul în cauză fiind estimat la peste 2,8 milioane de lei. Societatea comercială este bănuită că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 2.861.215 de lei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente. Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din judeţele Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea, Prahova, Ilfov, Gorj, Caraş-Severin şi Teleorman”, ne-au informat polițiștii vâlceni.
Sursă foto: Arhivă