La Costești, cursuri de formare profesională „PUNCT GASTRONOMIC LOCAL”
Pentru a veni în sprijinul gospodăriilor din zona rurală, Agenția Națională a Zonei Montane va organiza, în perioada următoare, cursuri de formare profesională pentru persoanele care doresc să înființeze un Punct Gastronomic Local (PGL). Punctele gastronomice locale sunt definite ca unităţi reprezentate de bucătăriile particulare din incinta locuinţelor din mediul rural, unde se prepară şi servesc produse culinare, după reţete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 12 persoane; produsele culinare trebuie preparate din materii prime provenite cu preponderenţă din producţia primară de la nivelul exploataţiei proprii, precum şi de la producătorii locali sau din unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.
Cursurile sunt gratuite și se organizează la cererea unui număr de minimum 10 cursanți și se vor derula pe parcursul a patru zile, cu o durată de 24 ore și sunt finalizate cu acordarea unui atestat de participare. Modul de organizare: cu prezență fizică la sala de curs sau în sistem online, în funcție de organizarea grupelor, locațiile solicitanților și evoluția pandemiei.
Actele necesare înscrierii la curs sunt următoarele: copie după cartea de identitate/buletin a solicitantului; cerere tip de înscriere; fișa personală a solicitantului. Persoanele interesate se pot înscrie: direct la sediul Bibliotecii Publice „Gr. Nicolae Ciobanu” din Costești; prin e-mail la adresa: mariuca.rosianu@azm.gov.ro; la numărul de telefon: 0744.296.460.
Sursă foto: Arhivă