Percheziții în Scundu. Cine a ajuns pe mâinile mascaților?


La data de 9 august 2020, polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Vâlcea au pus în aplicare două mandate de percheziții domiciliare. Acestea au vizat locuințele a doi bărbați din comuna Scundu și s-au derulat pentru completarea cercetărilor într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.
De la locuințele vizate au fost descoperite și confiscate o armă neletală de tir sportiv (pușcă) cu aer comprimat, calibru 4,5 mm, 178 proiectile metalice calibru 4,5 mm, 50 g. pulbere, 22 tuburi cartuș de calibru 12, 4 tuburi cartuș de calibru 16, 38 capse de inițiere, un dispozitiv metalic folosit pentru încărcarea artizanală a cartușelor de vânătoare, șase bure și un corn de cerb, necrotaliat, cu lungimea de circa 80 cm, cu cinci ramuri cu lungimile de circa 25 cm.
„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliției Județean Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea