Pentru evitarea unor catastrofe,
SE VOR IMPUNE RESTRICŢII RUTIERE pe pasajul de cale ferată din Goranu


Vineri, 5 august 2022, la convocarea primarului Mircia Gutău, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului s-a întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. Întâlnirea a avut ca scop analizarea situaţiei pasajului superior de cale ferată de pe strada Straubing din Goranu, structură afectată serios de alunecările de teren din zonă. În deschiderea întâlnirii, edilul-şef a prezentat situaţia acestui pasaj, care se află în administrarea Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” S.A. şi face parte din investiţia „Linie de cale ferată Vâlcele – Râmnicu Vâlcea”, fără un termen precis de realizare, dar şi fără posibilitatea de a fi transmis autorităţilor locale în vederea executării unor lucrări de punere în siguranţă. Pericolele pe care le generează deteriorarea pasajului au fost semnalate în mai multe rânduri atât CNCF „CFR” S.A., cât şi Ministerului Transporturilor, cea mai recentă adresă fiind transmisă în urmă cu câteva zile.
În aceste condiţii şi din dorinţa de a evita o posibilă catastrofă cauzată de prăbuşirea acestei structuri, primarul Gutău a propus instituirea de restricţii rutiere de tonaj (până la 7,5 tone) şi de gabarit (până în 3,5 metri) prin două porţi limitatoare la capetele pasajului.

Vor exista și autovehicule exceptate de la aceste restricții

Reuniunea CLSU de la Primăria Municipiului a fost urmată de o deplasare în teren pentru identificarea amplasamentelor celor două porţi limitatoare de gabarit, a rutelor ocolitoare pe care autovehiculele restricţionate le-ar avea la dispoziţie, precum şi a locurilor unde se vor monta indicatoarele rutiere de presemnalizare a restricţiilor de pe pasajul de cale ferată. Noile restricţii (de la care vor face excepţie doar serviciile publice sau de urgenţă: transportul urban de călători, salubritatea, autospecialele ISU etc.) vor intra în vigoare după obţinerea tuturor aprobărilor necesare. Simultan, Primăria Râmnicului va continua demersurile pe lângă administratorii pasajului pentru găsirea unor soluţii de remediere a stării acestuia.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea