Pentru 2017, Drumul Reginei – visul cel mare al turismului


• la un an de zile de la anunțul intenției de valorificare a acestei legături, se fac și primii pași
În urmă cu exact un an de zile, șeful administrației din Băile Govora își dezvăluia intențiile referitoare la valorificarea turistică a unuia dintre celei mai interesante trasee din județ. Mihai Mateescu (foto) anunța că drumul dintre mănăstirea Surupatele și vila Sylva din Băile Govora, așa-numitul drum al Reginei Elisabeta, va fi „pus la treabă”. Cum? Printr-o asociere cu vecinii din Frâncești, govorenii vor putea transforma distanța într-o zonă de promenadă și nu numai: „Soția regelui Carol I era fascinată și complet îndrăgostită de această parte de țară. La Surupatele, acolo unde istoria se simte la fiecare pas, Majestatea Sa venea să se reculeagă de fiecare dată când poposea la tratament în Băile Govora. În acest sens, am stabilit o asociere cu Consiliul Local Frâncești. Nu este singura astfel de cola­bo­rare pe care o încercăm în cadrul nou crea­tului GAL Văile Govorei unde ne regăsim alături de vecinii din Bunești, Păușești, Mihăești și Frâncești. Avem un plan similar și cu Păușeștiul pentru Biserica Cernele”.

Klemm va veni la tratament la Băile Govora!
• ambasadorul i-a garantat edilului liberal că va veni cu soția în vizită
Recenta vizită a ambasadorului SUA în Râmnic nu s-a soldat pentru Băile Govora doar cu un schimb de suveniruri și amabilități. Potrivit primarului Mihai Mateescu, Hans Klemm era familiarizat cu stațiunea vâlceană: „Domnul ambasador mi-a spus că a auzit de Băile Govora iar eu i-am replicat că la noi s-a născut și celebrul chirurg Alex Mărmureanu. Excelența Sa mi-a garantat că-și va face timp pentru o vizită personală cu soția!”.

Întâlnire la nivel înalt cu ambasadori din șapte țări
În primul sfârșit de săptămână al acestei luni, șeful administrației govorene a fost invitat la un eveniment organizat de către Camera de Comerț și Industrie a României: „A fost un open-house organizat în capitală unde au luat parte mai mulți diplomați acreditați în București printre care cel din Cehia, Bulgaria, Olanda, Japonia. A fost un nou prilej de a face promovare comunității noastre și nu puteam să-l ratez!” s-a confesat Mateescu.

Lansarea Axei 7, mult-așteptată în Băile Govora
După cum știe orice edil, Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 succede Programul Operațional Regional 2007-2013 și este unul dintre programele prin care România va putea accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare. Pentru Băile Govora, Axa prioritară 7: Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului reprezintă o țintă pentru acest an: „Este o șansă de nepierdut pentru noi cu atât mai mult cu cât proprietarii unui teren vor fi despăgubiți cu până la 10% din valoarea proiectului depus!” crede Mateescu.

„OUG 9 este o nouă momeală pentru primari!”
• crede cu tărie primarul PNL din Băile Govora
Ordonanţa de urgenţă 9 care dă dreptul instituţiilor să cheltuiască bani chiar dacă depăşesc bugetul a fost votată de senatori, la startul acestei săptămâni, întocmai cu forma trimisă de Guvern. Această lege conţine un articol prin care se suspendă până la 1 ianuarie 2018 o serie de prevederi referitoare la creditele de angajament din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice. Printre acestea se află şi obligativitatea ca sumele angajate prin Legea bugetului să nu poată fi depăşite de către ordonatori, iar angajarea cheltuielilor din aceste bugete să se facă numai în limita creditelor bugetare aprobate.
Pe această temă, o poziție surprinzătoare vine din Băile Govora, de-acolo de unde alesul liberal Mateescu se opune: „ Am fost mereu un om care n-a înțeles rostul arieratelor, o poartă mereu deschisă pentru ilegalități. Acum, văd că apare și aceasta nouă momeală pentru primari, fapt cu care nu sunt și nu voi putea fi de acord niciodată!”

Posting....