Pe strada Timiș, Foc la orele dimineții


Ieri dimineață, la ora 05.25, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la două autofurgonete în municipiul Rm. Vâlcea, strada Timiș. Până la stingerea incendiului, au ars: materialele combustibile a celor două autofurgonete. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este depozitarea cenușii și jarului în apropierea materialelor combustibile.
Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli: cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar; depozitarea materialelor com­bustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă; în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala, combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm.

 

Media SMURD:
O intervenție la fiecare două ore
În doar 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru 10 situaţii de urgenţă. Astfel conform raportului oficial, echipajele au intervenit în localităţile: Băbeni, Băile Olăneşti, Bujoreni, Câineni, Dăeşti, Drăgăşani, Perișani și Rm. Vâlcea pentru: două dispneei; un traumatism cranio-cerebral; un accident de circulaţie; un vertij; dureri: la nivelul capului, de membre, toracice, renale şi o stare generală de rău. După acordarea primului ajutor calificat, 9 pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

 

Incendiu la Fețeni
Miercuri seara, la ora 19.52, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la un fânar în municipiul Rm. Vâlcea, strada Fețeni. Până la stingerea incendiului, au ars: anexa, construită din lemn cu învelitoare din carton asfaltat, pe o suprafaţă de circa 90 mp; aproximativ 10 mc de cherestea din brad și circa 100 kg de fân. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.