PCC SE dezinformează grav Comisia Europeană continuând campania de blocare a dezvoltării Oltchim


PCC SE a anunţat recent că a depus o nouă solicitare la Comisia Europeană pentru investigarea unor aşa-zise mǎsuri de ajutor de stat pe care Oltchim SA ar urma să le primească pentru achiziţionarea rafinǎriei Arpechim Piteşti. PCC SE şi-a fundamentat plângerea citând propriile materiale publicitare ca fiind „informaţii apǎrute în presa româ­neas­cǎ referitoare la intenţia Guver­nu­lui României de a acorda noi ga­ranţii de stat pentru Oltchim în vede­rea achiziţionǎrii rafinǎriei Arpechim”. Această nouă reclamaţie a PCC SE se alătură celorlalte plângeri depuse la Comisia Europeană care, sub umbrela interesului pentru soarta Oltchim, nu urmăresc decât să blo­che­ze dezvoltarea companiei prin orice mijloace.

Campania de manipulare dusă de PCC SE a atins de data aceasta un nivel alarmant deoarece solicita­rea trimisă Comisiei Europene este în fapt o intoxicare a autorităţilor euro­pene cu informaţii false despre presu­pu­se acţiuni ale Guvernului României.

Statul român, prin Ministerul Eco­nomiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, şi-a anunţat intenţia de a cumpăra rafinăria Arpechim Piteşti. Pentru realizarea acestei achiziţii, Guvernul nu intenţionează să acorde Oltchim niciun ajutor de stat, cu atât mai mult a unor garanţii de stat aşa cum au anunţat reprezentanţii PCC SE. Potrivit comunicatului oficial al Ministerului, negocierile pentru achiziţia rafinăriei Arpechim se vor purta între OMV Petrom SA şi statul român.

Prin această ultimă plângere, re­pre­­zentanţii PCC SE demonstrează încă o dată, prin metode specifice că unicul lor scop este cel cunoscut deja: scăderea valorii Oltchim şi preluarea pe nimic a companiei la momentul privatizării combinatului.

Biroul de presă Oltchim

Posting....