Pauză în Liga Naţională


• datorită participării echipei naţionale de handbal feminin a României la Cupa Mondială organizată în Danemarca, „lupta” din primul eşalon handbalistic al ţării se va întrerupe timp de două săptămâni

După două etape disputate din Liga Naţională, acum este din nou pauză. De data aceasta motivul este datorat reunirii lotului echipei naţionale în vederea participării la tradiţionala competiţie amicală „Cupa Mondială”, organizată anul acesta în Danemarca, la startul căreia se vor alinia opt dintre cele mai bune echipe ale handbalului european şi mondial. Turneul se va desfăşura în perioada 20-25 septembrie. „Structura” întrecerii este următoarea: cele opt formaţii participante vor fi împărţite în două grupe, apoi cele mai bune două clasate din fiecare grupă vor forma perechi între ele pentru meciurile din semifinale, pentru ca apoi, învingătoarele din semifinale să se lupte în „marea finală” de la Aarhus din 25 septembrie cu trofeul pe masă. Demn de menţionat este şi faptul că naţionala noastră a câştigat în ultimii doi ani această întrecere amicală.

Anul acesta, fetele antrenate de Radu Voina sunt repartizate în grupa A, acolo unde vor avea de susţinut trei jocuri în faţa unor adversari destul de incomozi. Programul partidelor echipei noastre va fi următorul: România – Franţa (marţi 20 septembrie); România – Germania (21 septembrie) şi România – Norvegia (22 septembrie). Semifinalele competiţiei vor fi pe 24 septembrie iar finala o zi mai târziu.

Imediat ce vor reveni de la turneul echipei naţionale, fetele de la Oltchim –majoritatea celor de naţionalitate română au fost convocate pentru acţiunea din Danemarca– vor avea prilejul de a participa la propria lor „inaugurare” de sală. În 29 septembrie, Sala Sporturilor „Traian” modernizată şi renovată va fi pregătită să găzduiască derby-ul Ligii Naţionale din etapa a III-a, dintre CS Oltchim – Universitatea Cluj!

Posting....