ONSŞ, fotbal feminin, licee: Colegiul de Silvicultură şi Protecţia Mediului a câştigat dramatic finala cu Alexandru Lahovari


• gazdele întrecerii s-au impus la penalty-uri, scor 3-2

Luni, sala de sport a Colegiului de Silvicultură şi Protecţia Mediului din Râmnicu Vâlcea a găzduit etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, secţiunea fotbal feminin – licee. La întrecere au fost prezente cinci echipe: Colegiul „Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea (profesor Dana Gustescu), Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu (profesor Nicolae David), Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” Bălceşti (profesor Cristi Vâlceanu), Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” Drăgăşani (profesor Costel Batâr) şi Colegiul de Silvicultură şi Protecţia Mediului Râmnicu Vâlcea (profesori Elena Ignat şi Daniel Dobre).

În urma jocurilor aprig disputate, patru echipe s-au calificat în cele două finale. Pentru locul al treilea, s-au luptat elevele liceelor din Bălceşti şi Horezu. Jucătoarele de la Horezu s-au impus cu destulă lejeritate, scor final 3-0. În marea finală, gazdele de la Colegiul de Silvicultură au avut mult de tras împotriva elevelor de la Lahovari. În cele din urmă, echipa Colegiului de Silvicultură a avut câştig de cauză, impunându-se după executarea loviturilor de la şapte metri, cu scorul 3-2. În urma acestui rezultat, Colegiul de Silvicultură a obţinut dreptul de a reprezenta judeţul nostru la faza zonală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

 

Jucătoare remarcate

 

Mihaela Bălăşoiu, Bianca Trailer, Irina Argeşanu (Gib Mihăescu, Dragăşani)

Denisa Giura, Gabriela Dima (Petrache Poenaru, Bălceşti)

Valeria Grigorescu, Andreea Gavrilă (Alexandru Lahovari Râmnicu Vâlcea)

Iulia Iorgoni, Mihaela Dima, Alisia Necşi (Colegiul de Silvicultură, Râmnicu Vâlcea)

Mihaela Cozma, Roxana Istocescu, Georgiana Botea (Constantin Brâncoveanu Horezu)

Cea mai tehnică jucătoare a competiţiei a fost desemnată Andreea Gavrilă de la Colegiul „Alexandru Lahovari”. Ea a primit şi titlul de cea mai bună marcatoare.

„Mulţumesc tuturor colegilor care au condus grupele de fotbal fete. De asemenea, vreau să mulţumesc Asociaţiei Judeţene de Fotbal, domnilor Tudorică şi Tomoioagă, pentru că ne-au pus la dispoziţie arbitri competenţi. Nu în ultimul rând, mulţumesc Liceu­lui Forestier pentru găzduirea întrecerii, doamnei director Daniela Daşoveanu, Inspectoratului Şcolar Vâlcea, doamnei inspector Coca Bârzan. De asemenea, aduc mulţumiri DJST Vâlcea şi domnului director Bogdan Marinescu şi domnului director al Asociaţiei Judeţene Sportul Pentru Toţi pentru sprijinul acordat în premierea sportivelor”, ne-a declarat profesorul Nicolae Bugheanu, directorul Clubului Sportiv Şcolar Râmnicu Vâlcea.