Omagiu adus profesorului Titu Georgescu


Reprezentanții Forumului Cultural al Râmnicului, ai Serviciului Național al Arhivelor Naționale, ai Ateneului „Meșterul Manole” alături de gazdele de la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” vă invită la un eveniment publicistic deosebit. Joi, 23 februarie, cu începere de la ora 11.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene se va lansa o lucrare în memoria profesorului Titu Georgescu, la împlinirea a 88 de ani. Chiar dacă nu se mai află printre noi, organizatorii nu l-au putut uita pe cel care a promovat cultura vâlceană la cele mai înalte cote, în cinstea sa fiind lansată acum cartea „Un om, un istoric, un destin – Omagiu profesorului Titu Georgescu”. Lucrarea este realizată de Ileana Georgescu și Gheorghe Dumitrașcu, fiind editată de „Fântâna lui Manole” și tipărită la o editură râmniceană.

Prezentarea evenimentului

În rândurile următoare, vă prezentăm comunicatul transmis de către organizatorii mai-sus amintiți cu privire la derularea lansării de joi:
„Profesorul Titu Georgescu, creator de şcoală în istoriografia românească, şi-a petrecut ultimii ani din viaţă în climatul cultural al municipiului Râmnicu Vâlcea, care i-a acordat titlul de Cetățean de Onoare, l-a implicat în constituirea Forumului Cultural al Râmnicului şi l-a stimulat să-şi scrie cartea testamentară (Tot un fel de istorie), care conţine admirabile pagini despre Vâlcea ca spaţiu al localismului creator. Drept recunoştinţă, istoricul a hotărât ca o bună parte din arhiva şi biblioteca sa, acumulate într-o viaţă de cărturar, să fie donată Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul şi Arhivelor Naţionale Vâlcea, spre a fi de folos cercetătorilor, dascălilor, tinerilor studioşi şi tuturor iubitorilor de istorie.
La împlinirea a 88 de ani de la naşterea istoricului, Râmnicul cultural îi cinsteşte memoria printr-o carte: Un om, un istoric, un destin – Omagiu profesorului Titu Georgescu. Lucrarea este realizată de Ileana Georgescu şi Gheorghe Dumitrașcu, editată de Fântâna lui Manole.
O carte despre un istoric cu faţa spre viitor! Elaborată în litera şi spiritul Profesorului, cartea oferă o sinteză cuprinzătoare şi convingătoare asupra gândirii, operei şi personalităţii istoricului român. Vă invităm la manifestarea de lansare a cărţii, care va avea loc joi, 23 februarie 2017, orele 11.00, în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Vâlcea”.