Oficial: Vâlcea este județul cu cele mai puține cazuri de COVID!


Încă din data de 2 iunie 2020, conform informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României, județul Vâlcea a urcat pe primul loc la nivel național în ceea ce privește numărul redus al cazurilor de infectare cu Coronavirus din întreaga țară. Brăila, fostul județ-lider al acestui clasament, a înregistrat multe cazuri în ultimele zile, la malul Dunării fiind descoperit chiar și un focar de infectare. Miercuri, 3 iunie 2020, din datele care au venit de la Guvern, reiese că Vâlcea s-a desprins de Brăila în acest clasament pe care nimeni nu ar fi dorit să îl întocmească până în urmă cu câteva luni. Astfel, Vâlcea are 31 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei, în timp ce Brăila a ajuns deja la 41 de cazuri (o dublare practic în decurs de numai o săptămână). Pe locul al treilea, la destulă distanță, se află județul Satu Mare, cu 62 de cazuri confirmate.

 

Constantin Rădulescu mulțumește personalului medical din Vâlcea

 

În acest context, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a transmis un mesaj de mulțumire celor care au depus eforturi pentru ca județul nostru să se prezinte atât de bine în lupta cu temutul virus: „Este foarte important ca, după această perioadă, în care se pare că am depășit această criză, să ne îndreptăm gândurile către cei care ne-au ferit de necazuri. Și aici mă refer la medici, asistente, pompieri, polițiști, ambulanțieri, adică toți cei implicați în acest fenomen medical. Toți merită recunoștință pentru că s-au expus efectiv. Îl rog pe bunul Dumnezeu să le dea sănătate multă-multă pentru că, iată, ne-au ajutat pe noi, majoritatea, să rămânem sănătoși”.

 

Apel la prudență din partea președintelui CJ Vâlcea!

 

Totuși, chiar dacă județul Vâlcea se află pe primul loc în țară în ceea ce privește numărul redus al cazurilor de infectare cu Coronavirus, Constantin Rădulescu a atras atenția că nu este încă momentul oportun pentru o relaxare totală a populației: „Asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm sau să ne încurajeze să nu fim atenți. Îmi pare rău că trebuie să spun asta. Dar nu cred că trebuie să năvălim efectiv, în această perioadă, în terase, în locuri din acestea publice. Cred că trebuie să fim foarte atenți pentru că pericolul este încă lângă noi. Repet, nu vreau să demobilizez și să descurajez pe nimeni. Este foarte-foarte important că pornește, ușor-ușor, sectorul HORECA, este foarte important că pornește economia, dar trebuie să îi ajutăm și pe cei care pornesc economia să nu se expună. Pentru că și acolo lucrează oameni: ospătari, bucătari și așa mai departe. Trebuie să îi ajutăm să nu se expună. Să fim, cu alte cuvinte, civilizați, calmi și chiar dacă avem o sete, știu că fiecare dintre noi își dorește să iasă după două luni în care toată lumea a stat în casă, dar trebuie să facem asta cumpătat. Îi rog pe vâlceni să fie cumpătați”.

 

Sectorul HORECA, așteptat să repornească turismul vâlcean

 

„Toate eforturile pe care le-am făcut noi, eu ca președinte al Consiliului Județean, au fost pentru a-i ajuta pe oameni să depășească problemele cu care se confruntă. Și aici mă refer la medici, la asistente, la pompieri, polițiști, ambulanțieri. Tot ce am făcut în această perioadă, cum ar fi să alocăm bani pentru containere, pentru aparatul COVID, aparatură, materiale sanitare de protecție, măști, dezinfectanți… toate lucrurile pe care le-am făcut au fost pentru a-i ajuta pe cei care au fost în prima linie să ne ferească de boală și de necazuri. Asta pentru că trebuie să îi protejăm pe cei care deschid sectorul HORECA și este foarte bine că se întâmplă asta, mai ales pentru Vâlcea, care este un județ turistic, la noi se face turism total, tot anul. Încă o dată, întreaga mea recunoștință celor care au fost în prima linie în această perioadă și iată că astăzi vedem în presă și în mijloacele de comunicare titluri de genul «Județul Vâlcea, aproape fără COVID». Dar, cu toate astea, vă rog să aveți cumpătare și să aveți grijă de dumneavoastră”, a mai transmis Constantin Rădulescu.