Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 ianuarie 2021

OFICIAL: Gospodăria țărănească e scutită de plata impozitului pe terenuri și clădiri!


Conducerea Direcției pentru Agricultură Județeană Vâlcea anunță că a fost promulgată o lege nouă care aduce modificări semnificative Legii cooperației agricole nr. 566/2004: „Gospodăria țărănească poate deveni membru cooperator asociat în cooperative agricole. Definirea și modul de autorizare a gospodăriei țărănești se stabilesc prin ordin comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor”.
Același act normativ introduce în Legea cooperației agricole și precizarea clară privind scutirea de impozite pentru membrii cooperatori. Astfel, se prevede „scutirea membrilor cooperatori de la plata impozitului pe clădirile și pe terenurile utilizate pentru producția valorificată prin/către cooperativa agricolă, inclusiv pentru bunurile aflate în patrimoniul de afectațiune al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale definite potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016”.

Principalele modificări aduse Legii cooperației agricole nr. 566/2004

La articolul 76 alineatul (1), literele b) și e) se modifică și vor avea următorul cuprins:
„b) scutirea de la plata impozitului pe profit a cooperativelor agricole prevăzute la art. 6 lit. b) – e), astfel: pentru primii 5 ani de la începerea desfășurării activității în cazul celor nou-înfiinţate şi pentru o perioadă de 5 ani, pentru cele deja înfiinţate, care au realizat la data de 31 decembrie a anului calendaristic precedent o cifră de afaceri anuală netă de până la 10.000.000 euro, cursul de schimb fiind cel valabil la încheierea exerciţiului financiar în care s-a realizat cifra de afaceri; e) scutirea membrilor cooperatori de la plata impozitului pe clădirile și pe terenurile utilizate pentru producția valorificată prin/către cooperativa agricolă, inclusiv pentru bunurile aflate în patrimoniul de afectațiune al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale definite potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016”;
La articolul 76, după litera e) a alineatului (1), se introduce o nouă literă, lit. e1), cu următorul cuprins:
„e1) scutirea cooperativelor agricole de la plata impozitului pentru clădirile și terenurile aflate în patrimoniu, utilizate pentru prestarea de servicii către membrii cooperatori”.

Etichete: , ,

2 Răspunsuri “OFICIAL: Gospodăria țărănească e scutită de plata impozitului pe terenuri și clădiri!”

  1. Gina
    25 noiembrie 2020 din 12:10

    Votez cu Taranistii.PNTCD, in brutarii, de legea fondului agricol, meserii forumul Scoala pentru Viata.Sint comunista.46% 2021 cota 1887 punctaj.Gavriil Dejeu.

  2. Gina
    25 noiembrie 2020 din 12:12

    In ziarul Bursa a prins pe unii, in hotelaria Sindicatelor, ne-am luminat , erau din Ramnicu Valcea, zeci de mii de euro.25.11.2020

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate