Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

8 august 2020

Octombrie, luna stabilirii cuantumului plăţilor directe


Adrian-PinteaPrintr-un comunicat oficial de presă, purtând autograful directo­rului Adrian Pintea, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricul­tură – APIA precizează că, pentru anul 2012, cuantumul pentru plăţile directe pe suprafaţă se stabileşte prin act normativ, în luna octombrie.  APIA a publicat această precizare în contextul în care mai multe publicaţii au informat că subvenţia acordată anul acesta agricultorilor este de 106 euro.

De asemenea, Agenţia infor­mează că, în perioada 2007 – au­gust 2012, a înregistrat un procent mediu de absorbţie per campanie de 98.5 % din suma totală alocată pentru Schema de plată unică pe suprafaţă SAPS, din Fondul Euro­pean de Garantare Agricolă (FEGA), plăţile efectuate în aceas­tă perioadă fiind în valoare totală de 3,16 miliarde euro.

În ceea ce priveşte plăţile efec­tuate pentru măsurile prevăzute în Axa II din PNDR 2007 – 2013, în perioada 2007 – august 2012, APIA a efectuat plăţi către fermieri în sumă de 1,33 miliarde euro, din plafonul alocat României, de 2,097 miliarde euro. Totodată, România a plătit către fermieri, prin APIA, 8 miliarde lei sprijin financiar în cadrul schemelor finanţate din Bugetul Naţional.

Poți comenta aici

Alte articole de la Uncategorized