Oamenii certaţi cu legea au pus poliţiştii pe jar


Dosar penal pentru transport lemne fără documente

Polițiștii din Stoilești, în timpul misiunii de îndrumare, supraveghere și controlul traficului rutier pe DJ 670, au depistat un cetățean de 33 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care conducea un tractor neînmatriculat și tracta o căruță în care se afla material lemnos aparținând unui alt bărbat, fără aviz de însoțire.  Bărbatului i s-a întocmit dosar penal conform art.85 alin. 2 din OUG 195/2002, acesta fiind totodată sancţionat contravenţional conf. art. 19 din Legea 171/2010. De asemenea, s-a dispus şi confiscarea materialului lemnos transportat, în cantitate de 1,500 mc.

 

Băut la volan, pe străzile din Râmnic

Polițiștii de la Biroul Rutier Râmnicu Vâlcea au desfăşurat, zilele trecute,  activităţi specifice pe raza de competenţă, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere. Cu această ocazie, în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 01.00, a fost depistat un bărbat de 44 de ani, din municipiul Rm. Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism marca VW pe strada Decebal sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Astfel, bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art. 87 alin 1 OUG 195/2002 Rep.

 

A intrat cu mașina într-un pod și a fugit de la locul faptei

Miercuri, în jurul orei 01.40, un tânăr  de 22 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, în timp ce conducea un autoturismul marca JAGUAR pe bulevardul Tineretului din municipiul Rm. Vâlcea a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat cu autoturismul în parapetul podului ce traversează râul Olăneşti, părăsind locul faptei fără încuviinţarea poliţiei. În urma verificărilor efectuate, tânărul a fost identificat de poliţişti şi fiind testat cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-a fost întocmit doar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

 

A fost identificat hoțul unui LCD dintr-o locuință din Budești

La data de 22 septembrie 2013, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la furtul unui LCD marca Samsung cu diagonala de 120 cm. comis de către persoane necunoscute dintr-o locuinţă din localitatea Budeşti. În urma activităţilor efectuate şi a informaţiilor deţinute, s-a reuşit stabilirea principalul suspect de comiterea faptei de furt în persoana unui tânăr de 18 ani, din localitate. Din cercetări a rezultat că fapta a fost comisă în noaptea de 21/22 septembrie 2013, când tânărul a pătruns prin efracţie în locuinţa părţii vătămate şi şi-a însuşit bunul furat. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.