Ne pregătim pentru barajul de promovare în Liga a III-a Campioana din Vâlcea va întâlni cea mai bună echipă din Dolj


 

• meciul va avea loc sâmbătă, 21 iunie, cu începere de la ora 18.00, în judeţul Mehedinţi

Miercuri, în urma tragerilor la sorţi efectuate la sediul Federaţiei Române de Fotbal, s-a stabilit „ţintarul” jocurilor de promovare în Liga a III-a. La aceste meciuri vor lua parte cele 41 de campioane judeţene, plus cea a municipiului Bucureşti, rezultând astfel 21 de partide. La fel ca în ultimele sezoane, meciurile se vor disputa într-o singură manşă, pe teren neutru. Dacă la expirarea timpului regulamentar de joc, scorul este egal, meciul se prelungeşte cu două reprize de câte 15 minute fiecare, iar în eventualitatea în care egalitatea persistă, se trece la executarea loviturilor de la unsprezece metri.

Viitoarea campioană a judeţului nostru, care urmează a se decide în urma întâlnirii dintre Flacăra Horezu şi Posada Perişani, nu se va putea considera însă tocmai norocoasă. Conform tragerilor la sorţi, în calea câştigătoarei din Vâlcea va apărea campioana unui judeţ cu un fotbal destul de bine dezvoltat, Dolj. Şi în acest judeţ, play-off-ul este aproape de final. Acolo, campioana se decide după un play-off cu patru echipe, fiecare dintre acestea jucând meciuri directe cu celelalte. Cu o etapă înaintea finalului de campionat, CSO Filiaşi are avantaj de un punct în faţa echipei Dunărea Calafat. În ultima rundă, cele două echipe se întâlnesc pe terenul grupării din Filiaşi, acolo unde gazdele au nevoie de un rezultat de egalitate pentru a se califica la meciul de baraj.

Aşadar, formaţia care va câştiga vineri titlul de campioană a judeţului Vâlcea va întâlni în jocul de baraj, cel mai probabil, gruparea CSO Filiaşi. Duelul dintre campioanele judeţelor Vâlcea şi Dolj se va disputa sâmbătă, 21 iunie, cu începere de la ora 18.00. Prin tragere la sorţi, s-a stabilit ca acest meci să aibă loc în judeţul Mehedinţi, fără ca deocamdată să se cunoască localitatea în care se va avea loc disputa.

 

Un stadion din Vâlcea va găzdui confruntarea dintre Argeş şi Olt

 

La fel ca în urmă cu două sezoane, când stadionul „Treapt” din Horezu a fost gazda meciului de baraj dintre SCM Piteşti şi Viitorul Grădinile, Vâlcea va fi locul de confruntare al campioanelor din judeţele Argeş şi Olt. De această dată, judeţul Argeş va fi reprezentat de învingătoarea dintre CSŞ Dinicu Golescu şi FC Valea Ursului, în timp ce judeţul Olt va ieşi la luptă prin campioana Inter Mărkuş Coteana. Meciul va avea loc tot în data de 21 iunie, cu începere de la ora 18.00, pe un stadion pe care AJF Vâlcea încă nu l-a stabilit.