Ne-am pierdut busola!? HCM nu se mai regăsește


• Vâlcea a cedat în derby-ul mijlocului de clasament cu CSM Ploiești și zona retrogradării se vede tot mai de aproape

Așa după cum vă informam telegrafic în ediția de luni a cotidianului nostru, jucătoarele de la Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea au fost învinse de prahovencele de la CSM Ploiești, scor 21-23, într-un meci din etapa a XVII-a a Ligii Naționale de handbal feminin. Partida s-a disputat sâmbătă după-amiaza, în Sala Sporturilor „Traian” și a fost urmărită de peste 300 de spectatori. Jocul era unul de mare importanță pentru ambele formații. Relativ apropiate ca număr de puncte înaintea acestei runde, Vâlcea și Ploieștiul ținteau o victorie care să le mențină, măcar teoretic în cazul echipei noastre, în lupta pentru un loc de cupe europene. Din nefericire, deși au evoluat chiar foarte bine în anumite momente, râmnicencele au trebuit să se recunoască învinse la finalul partidei. Aprigele ploieștence au demonstrat mai multă tărie de caracter și nu au lăsat genunchii să le tremure în momentele decisive ale partidei. Oaspetele s-au dovedit mai bune în primele 20-25 de minute ale întâlnirii și au condus mai mereu pe tabela de marcaj. Totuși, cum ploieștencele nu au reușit să se distanțeze la mai mult de două-trei goluri în tot acest interval de timp, Vâlcea a avut posibilitatea de a realiza un minitur de forță pe finalul primului act. Elevele antrenorului Constantin Ștefan au luat cu asalt poarta prahovencelor în finalul primului mitan și au reușit să restabilescă egalitatea pe tabela de marcaj. Scorul consemnat la finalul primei părți era 11-11.

Diferența s-a făcut în ultimele zece minute

Reluarea jocului nu a adus schimbări importante în ceea ce privește desfășurarea „ostilităților” din teren. Echilibrul a fost cuvântul de ordine pe aproape întreaga desfășurare a actului secund. Cele două echipe au mers „cap la cap” și se părea că rezultatul de egalitate este unul foarte posibil chiar și la finalul celor 60 de minute regulamentare.
Din păcate pentru fetele noastre, ploieștencele au arătat mai multă determinare și stăpânire de sine în ultimele cinci-zece minute ale întâlnirii și au reușit să își treacă în cont un avantaj minim, dar suficient pentru obținerea unei victorii cât se poate de muncite. Disputa din Polivalenta râmniceană s-a încheiat cu scorul de 23-21 în favorea ospetelor, Vâlcea rămânând pe locul nouă al clasmamentului întrecerii feminine, destul de departe de zona care permite accesul în cupele europene. Mai grav decât atât este faptul că în urma acestui nou eșec (după cele suferite contra Coronei Brașov și SCM-ului din Craiova, tot în acest an), HCM Râmnicu Vâlcea este mai aproape de zona retrogradării decât de cea a cupelor europene.
Cele mai bune marcatoare ale echipei noastre în jocul de sâmbătă au fost: Andreea Adespii – 6 goluri, Clara Vădineanu și Ani Senocico – fiecare cu câte 5 reușite.

Urmează un joc greu pe terenul Unirii Slobozia

Cu 21 de puncte în cont, echipa sprijintă financiar de Primăria Râmnicului abordează cu emoții jocul din cadrul rundei viitoare. La finalul acestei săptămâni, municipalele se vor deplasa la Slobozia, acolo unde vor trebui să dea piept cu Unirea din localitate. Gruparea gazdă, pregătită de antrenoare valceancă Victorina Bora este, de asemenea, implicată în lupta pentru evitarea retrogradării.

Rezultatele etapei a XVII-a
HCM Roman – Universitatea Cluj 29-21
HC Zalău – Unirea Slobozia 28-21
HC Alba Sebeș – Măgura Cisnădie 20-31
HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Ploiești 21-23
Corona Brașov – SCM Craiova 32-20
Rapid București – HCM Baia Mare 22-34
HC Dunărea Brăila – CSM București 27-34

Programul etapei a XVIII-a
Vineri, ora 18.00
Unirea Slobozia – HCM Râmnicu Vâlcea
Sâmbătă, ora 12.00
Universitatea Cluj – HC Alba Sebeș
Sâmbătă, ora 18.00
Măgura Cisnădie – Rapid București
Duminică, ora 11.15
SCM Craiova – HCM Roman
Duminică, ora 20.00
CSM Ploiești – Corona Brașov
CSM București – HC Zalău s-a disputat luni
HCM Baia Mare – HC Dunărea Brăila s-a disputat marți, după închiderea ediției noastre
Clasamentul Ligii Naționale: CSM București – 51p, HCM Baia Mare – 48p, Corona Brașov – 32p, HC Dunărea Brăila – 31p, CSM Ploiești – 30p, HCM Roman – 29p, SCM Craiova – 26p, HC Zalău – 26p, HCM Râmnicu Vâlcea – 21p, Universitatea Cluj – 16p, Unirea Slobozia – 16p, Măgura Cisnădie – 13p, Rapid București – 6p și HC Alba Sebeș – 4p.