Vâlcenii „bombardează” site-ul petiție on-line


• prin topicul deschis se cere „Eliberarea apelor minerale Băile Olănești”

Zilele trecute, consultând site-ul www.petitieonline.com, nu mică ne-a fost mirarea să constatăm că unul dintre cele mai accesate, citite și pline de comentarii topicuri are strânsă legătură cu Vâlcea. Mai exact cu orașul Băile Olănești și renumitele ape minerale din această stațiune. În numai câteva zile, topicul a fost luat cu asalt de comentarii, aproa­pe toate nu tocmai aprobatoarea situației actuale, când accesul la apele minerale este permis doar pe bază de cartelă magnetică. Nu știm dacă Maria Tudor a fost informată despre ceea ce se scrie despre afacerile sale din Olănești pe acest topic, dar noi o putem înștiința că, din partea neobosiților internauți, primește multe comen­tarii „de dulce”.
Mai jos, redăm câteva dintre comentariile prezentate pe acest site (mai cizelate, să le spunem așa):
• „Am lucrat în Olănești și am asistat la distrugerea lui timp de 7 ani. Am regretat tot timpul ca nu am putut face nimic pentru ca aceasta Stațiune Balneoclima­­te­ri­ca sa nu ajungă o epava, dar nu aveam puterea necesara pentru a putea face ceva. Am asistat cu ne­­­putință pe fiecare an la dimi­nua­­rea numărului pacienților ve­niți în Olănești, ascultam cum oa­me­nii vorbeau ca este cu nepu­tință sa plătești pentru un bun al naturii, eram pusă în situația neplăcută de a răspunde unor întrebări la care nu îmi puteam găsi răspun­su­rile în fața unor oameni care in­diferent ce le-as fi răspuns plecau tot nemulțumiți și tot nedumeriți și pe buna dreptate cum sa poți înțelege așa ceva”.
• „Doresc ca aceasta apa (mai scumpa ca berea, vinul sau apa plata imbuteliata) sa fie din nou a Apelor Romane, asa cum este prin lege. Constructiile izvoarelor sa fie de asemenea in patrimoniul statului”.
• „Sa pui taxa pe Natura?! Nu este de ajuns ca nimic in tara nu este gratis! Cine sunt aceste per­soa­ne, cum își permit, coruptia a ajuns la Un nivel mult prea mare! Avem nevoie de dreptate si ca drep­turile noastre sa fie respec­tate!”.