Naţionala de junioare a României a debutat cu o victorie la CM din Macedonia


• vâlcencele Iulia Andrei şi Florentina Craiu s-au numărat printre remarcatele primului joc

• „tricolorele mici” întâlnesc astăzi reprezentativa Uzbekistanului, cu începere de la ora 16.00

 

Selecţionata de junioare a României participă, în perioada 20 iulie – 3 august, la Campionatul Mondial de handbal feminin Under 18 din Macedonia. Echipa noastră, pregătită de antrenorul Aurelian Roşca face parte din Grupa C, alături de selecţionatele Danemarcei, Germaniei, Uzbekistanului, Argentinei şi ţării gazde, Macedonia. Toate jocurile din cadrul acestei grupe se vor disputa într-o sală de sport situată în oraşul Strumica. „Tricolorele mici” au debutat deja la turneul de anvergură mondială, primul joc al româncelor având loc duminică. Aşa cum era de aşteptat, elevele lui Relu Roşca s-au impus fără drept de apel în faţa uneia dintre echipele slab cotate ale grupei, Argentina. Sportivele noastre au decis soarta întâlnirii încă de la pauză, atunci când conduceau cu 16-9. În actul secund, româncele au reuşit să îşi sporească avantajul de pe tabelă, impunându-se la final cu un categoric 34-20. Prin prisma acestei victorii, selecţionata noastră s-a instalat pe locul secund al grupei C, la egalitate de puncte cu liderul Danemarca. Nordicele au reuşit scorul zilei de duminică la Campionatul Mondial, impunându-se cu 60-18 în faţa Uzbekistanului.

Mai trebuie remarcat faptul că naţionala de junioare a României se bazează pentru acest turneu mondial pe mai multe sportive care s-au format sau încă se formează în Râmnicu Vâlcea. Vorbim aici despre jucătoarele legitimate la Centrul Naţional de Excelenţă din oraşul nostru, despre căpitanul echipei Colegiului Energetic, Iulia Andrei (foto, stanga), dar şi despre pivotul celor de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea, Florentina Craiu (foto, dreapta). Cele două handbaliste mai sus amintite, vâlcence get-beget, au evoluat în meciul de debut pentru reprezentativa noastră şi au reuşit să se ridice la înălţimea aşteptărilor. De altfel, la lotul naţional, ele sunt pregătite de Aurelian Roşca, antrenorul alături de care au câştigat, anul trecut, titlul naţional la junioare II cu echipa Energeticului.

 

Programul echipei noastre

 

După victoria obţinută duminică în faţa Argentinei, tricolorele mici au avut o zi de pauză. Ele vor disputa următorul meci oficial chiar astăzi, cu începere de la ora 16.00 (fusul orar al Macedoniei corespunde cu cel al României). „Tricolorele mici” vor încerca să bifeze o nouă victorie în faţa Uzbekistanului. Câştigarea maximului de puncte în faţa reprezentativei ex-sovietice ar fi similară cu obţinerea matematică a „biletelor” pentru fazele superioare ale întrecerii. Ultimele trei jocuri se anunţă însă extrem de dificile pentru elevele antrenorului Relu Roşca. Mai întâi, mâine, 23 iulie, ele vor întâlni echipa ţării gazdă, Macedonia. Ulterior, în zilele de 25 şi 26 iulie, româncele vor avea de susţinut cele mai grele două meciuri din faza grupelor. Mai întâi, ele vor întâlni Germania, una dintre echipele cu pretenţii de la acest turneu final, pentru ca apoi să dea peste Danemarca, favorita numărul unu la câştigarea titlului suprem şi campioana en-titre mondială la această categorie de vârstă.

La finalul celor cinci etape din faza grupelor, echipele care se vor clasa pe primele patru locuri în fiecare grupă se vor califica mai departe. Meciurile din cadrul optimilor de finală se vor disputa la Ohrid şi Strumica, în data de 28 iulie. Sferturile de finală ale Campionatului Mondial Under 18 vor avea loc pe 30 iulie, la Ohrid. Acelaşi oraş va găzdui atât meciurile din semifinalele întrecerii, pe 1 august, cât şi cele două finale pentru medalii, în data de 3 august.

 

Componenţa celor patru grupe

 

A (Skopje): Suedia, Koreea de Sud, Kazahstan, Brazilia, Tunisia, Olanda

B (Ohrid): Rusia, Norvegia, Japonia, Ungaria, Paraguay, Congo

C (Strumica): Danemarca, România, Macedonia, Uzbekistan, Germania, Argentina

D (Ohrid): Portugalia, Muntenegru, Croaţia, Angola, China, Franţa

*primele patru echipe din fiecare grupă se califică în optimi

 

Meciurile de la CM pot fi urmărite şi din România!

 

Chiar dacă nicio televiziune din ţara noastră nu şi-a mani­festat interesul pentru a transmite meciurile selecţionatei noas­tre de la Campionatul Mondial din Macedonia, iubitorii hand­balului din România au totuşi posibilitatea de a vedea imagini în direct de la acest eveniment. Asta pentru că site-ul oficial al Federaţiei Române de Handbal (www.frh.ro) prezintă în permanenţă link-urile cu ajutorul cărora cei interesaţi pot viziona în timp real meciurile din Macedonia. O idee foarte bună considerăm noi, însă vă anunţăm că trebuie să vă înarmaţi cu ceva răbdare dacă doriţi să vedeţi aceste jocuri. Imaginile nu sunt tocmai cele mai clare şi sunt surprinse dintr-un singur unghi, iar problemele legate de conexiunea la internet pot apărea oricând!

Posting....