Municipalii lui Gane, „afumați” în Ilfov


• CS Afumați – CSM Râmnicu Vâlcea 3-1

Duminică, la orele prânzului, jucătorii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au susținut un meci destul de dificil în liga secundă de fotbal. În cadrul etapei a XIV-a, ei au evoluat pe terenul ilfovenilor de la CS Afumați, una dintre grupările redutabile acasă din acest eșalon valoric. Vâlcenii, pregătiți de antrenorul Jerry Gane, aveau nevoie de un rezultat pozitiv întrucât, înaintea rundei din week-end-ul trecut, cele două formații se aflau pe poziții învecinate și partida era considerată un adevărat derby al mijlocului de clasament. CS Afumați avea 17 puncte în cont, pe când Vâlcea agonisise „o zestre” de 16 puncte.

Primă repriză modestă a „viperelor albastre”

Planurile cu care municipalii lui Gane porniseră pe calea spre Afumați nu s-au potrivit însă prea bine cu realitățile din teren. „Viperele albastre”, așa cum sunt alintați fotbaliștii vâlceni de către proprii suporteri, nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor și au făcut o primă repriză destul de slabă. Ilfovenii i-au „afumat” bine pe municipali încă din startul partidei, gazdele deschizând scorul în minutul 8. Atunci, la o fază destul de simplă petrecută în careul nostru, un balon centrat de un jucător al celor de la Afumați a prins destul de visătoare apărarea noastră, iar Vasile de la gazde a trimis balonul cu capul în plasa porții lui Căbuz. O fază asemănătoare a condus la dublarea avantajului gazdelor. Autorul primului gol a avut statutul de servant al unui balon din care Balgiu a trimis, tot în urma unei lovituri de cap, mingea în „ațele” porții râmnicene. Finalul primului mitan a fost mai echilibrat, însă ilfovenii au știut să țină de scor și au intrat la cabine cu avantajul de două goluri.

În inferioritate numerică, Vâlcea a încercat revenirea

Deși nu rupseseră mai deloc „gura târgului” pe parcursul primei reprize, vâlcenii au încercat să dea totul în partea secundă pentru a intra în „cărțile” partidei și a se întoarce măcar cu un punct de la Afumați. Îmbărbătați de antrenorul Jerry Gane, municipalii au ieșit mai curajos la atac. Geantă, Ceapă, dar și nou-intratul Stana au creat în câteva rânduri pericol la poarta adversă, punând la încercare emoțiile puținilor spectatori prezenți în tribunele arenei din Afumați. Aproape de minutul 80, Vâlcea a rămas în inferioritate numerică după ce Cătălin Pârvulescu a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. Tânărul fotbalist vâlcean a văzut al doilea avertisment în urma unui fault periculos pe care l-a comis în careul advers.
Chiar și în inferioritate numerică, Vâlcea a reușit să „încingă” partida și să marcheze golul care să le dea speranțe pentru obținerea unui rezultat pozitiv. La câteva minute trecute de la eliminarea lui Cătălin Pârvulescu, un alt tânăr fotbalist de la CSM a izbutit să marcheze. Grigore Ceapă a punctat pentru a doua oară în carieră la nivelul ligii secunde după ce a reluat, de la mică distanță, balonul în plasa porții oaspeților.
Din păcate, finalul pe care Vâlcea îl dorea unul încins a adus doar un joc anost și un nou gol al gazdelor, care a pecetluit soarta partidei. În minutul 87, în urma unei faze destul de încâlcite, în care balonul a lovit bara porții noastre, Vlada a marcat golul al treilea pentru CS Afumați. După desprinderea gazdelor pe tabela de marcaj, minutele de final au fost, așa cum spuneam mai sus, destul de sterile, cu ilfovenii dornici de a ține balonul cât mai departe de propria poartă și cu vâlcenii incapabili și prea obosiți pentru a mai crea pericol în ofensivă. Partida s-a încheiat cu scorul de 3-1 în favoarea gazdelor, un rezultat care ar trebui să îi dea mult de gândit tehnicianului Jerry Gane în perspectiva meciului din runda a XV-a. Sâmbătă, de la ora 11.00, vâlcenii vor primi vizita ardelenilor de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Cum stăm în clasament?

În urma înfrângerii suferită în partida de la Afumați, CS Municipal Râmnicu pierde o poziție în ierarhia ligii secunde și coboară pe locul al unsprezecelea. Echipa noastră are mare nevoie de puncte rundele viitoare întrucât locul pe care CS Municipal îl ocupă în acest moment în clasament este „vânat” de cel puțin trei echipe. Luceafărul Oradea, Academica Clinceni și Dunărea Călărași se află la numai câteva „lungimi” în urma trupei râmnicene și ar putea oricând „să fure” poziția băieților lui Jerry Gane, mai ales dacă aceștia din urmă vor comite noi pași greșiți. În plus, municipalii trebuie să fie foarte atenți și la avansul de puncte pe care îl au în fața echipelor aflate sub „linia” retrogradării. În acest moment, CS Municipal se află la numai șase puncte în fața primei echipe (Unirea Tărlungeni) care ar retrograda dacă întrecerea s-ar încheia în acest moment, astfel că orice punct câștigat este binevenit.