Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2020

Municipalele s-au îndepărtat de zona „nisipurilor mișcătoare”


• Senocico, Vădineanu&Co. au șansa de a încheia campionatul în prima parte a clasamentului

Așa după cum vă informam în numărul de ieri al publicației noastre, jucătoarele de la Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea au bifat, sâmbătă, un succes foarte important în Liga Națională. Jucătoarele pregătite de antrenorul Constantin Ștefan s-au impus, la finalul partidei disputată în Sala Sporturilor „Traian”, la un scor destul de categoric în fața grupării sibiene Măgura Cisnădie. Echipa noastră a dominat partida de la un capăt la celălalt și s-a impus la o diferență de 14 goluri în fața nou-promovatei din județul Sibiu. Până la pauză, Vâlcea conducea deja cu 24-12. În actul secund, echipa sprijinită financiar de Primăria Râmnicului a lăsat pedala de accelerație mai ușor, sibiencele reușind să mai scape din „corzile” în care fuseseră prinse în prima repriză. Cu Mihaela Ani-Senocico în mare formă, Vâlcea a continuat să marcheze neoferind absolut nicio șansă de a mai spera la ceva în jocul din Sala „Traian”.

Care este situația în clasament?

Partida din cadrul etapei a XXI-a s-a încheiat cu succesul cel mai categoric al echipei noastre din actualul sezon. Vâlcea s-a impus la o diferență de paisprezece goluri și a acumulat trei puncte extrem de prețioase. Aceste puncte vor ajuta foarte mult echipa noastră în lupta pentru îndepărtarea de retrogradare. De altfel, chiar dacă mai sunt încă cinci etape de disputat până la finalul acestui sezon, HC Municipal Râmnicu Vâlcea s-a îndepărtat destul de mult de zona „nisipurilor mișcătoare” din subsolul clasamentului întrecerii feminine de elită. Jucătoarele pregătite de antrenorul Constantin Ștefan păstrează poziția a noua, având acum 27 de puncte acumulate. Echipa noastră se află la cinci puncte în urma grupărilor aflate pe locurile șapte și opt, SCM Craiova respectiv HC Zalău. Dacă e să privim spre partea inferioară a clasamentului, HCM are un avans de 11 puncte în fața primei echipe care merge la barajul de evitarea a retrogradării, Unirea Slobozia.

Liga Națională intră în pauză. Campionatul se reia pe 26 martie

Ar mai fi de amintit faptul că, în următoarea perioadă, echipa națională de handbal feminin va susține jocuri foarte importante din preliminariile Campiona­tu­lui European Suedia-2016. În acest context, întrecerea Ligii Naționale va intra într-o pauză de aproape o lună de zile. Ur­mătorul joc va avea loc în data de 26 martie.

Cu cine mai jucăm până la finalul sezonului

Din actualul sezon al Ligii Naționale, HC Municipal mai are de disputat încă cinci jocuri. Doar două dintre acestea urmează să aibă loc în Sala Sporturilor „Traian”. În rândurile următoare, redăm programul echipei noastre până la finalul campionatului: Alba Sebeș – HCM (26 martie), HCM – Rapid București (2 aprilie), Dunărea Brăila – HCM (9 aprilie), HCM – HC Zalău (16 aprilie) și Universitatea Cluj – HCM (23 aprilie).

Rezultatele etapei a XXI-a

CSM Ploiești – Univ. Cluj     35-21
HCM Rm. Vâlcea – Măgura Cisnădie 37-23
HC Dunărea Brăila – Rapid București 31-22
HC Zalău – HC Alba Sebeș     26-21
SCM Craiova – Unirea Slobozia     30-26

Au mai rămas de disputat:
Miercuri, 2 martie, ora 18.00
HCM Roman – CSM București
Miercuri, 2 martie, ora 19.45
Corona Brașov – HCM Baia Mare

Etichete: , , , ,

Alte articole de la Handbal